Foto: ,,O zi alături de prietenul meu” – Acțiune umanitară la Parohia Ortodoxă Petrești I

OLYMPUS DIGITAL CAMERATinerii voluntari din Parohia Ortodoxă Petrești I, Arhiepiscopia Alba Iulia, au organizat în prima săptămână din postul Maicii Domnului o acțiune umanitară la Casa de tip familial Sf. Maria din Alba Iulia. Evenimentul care s-a desfășurat sub genericul ,,O zi alături de prietenul meu” se înscrie în cadrul unor acțiuni mai ample ce se vor desfășura pe toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului.

Coordonați de preotul paroh Marius Slevaș, tinerii voluntari au petrecut câteva ore alături de cei 15 copii cu nevoi speciale care sunt instituționalizați în această casă de tip familial. Aceștia și-au dedicat o parte din timpul lor liber citindu-le copiilor povești, desenând sau jucându-se alături de ei. Voluntarii le-au oferit copiilor cu dizabilități dulciuri, creând astfel o atmosferă de familie, plină de bucurii.

„Postul Maicii Domnului este un bun prilej pentru noi cei care ne-am născut sănătoși să ne amintim de copiii cu nevoi speciale, pe care biserica i-a luat sub oblăduirea sa. Ne-am oprit pentru o clipă din vârtejul problemelor zilnice și am decupat din timpul nostru un fragment pe care l-am dedicat celor care nu au avut șansa noastră. Vom reveni cu drag de fiecare dată împreună cu voluntarii parohiei noastre alături de acești copii minunați”, ne-a mărturisit părintele Marius Slevaș.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*