Foto: Klaus Iohannis, candidatul la președinție, a fost prezent la Alba Iulia. S-a întâlnit cu liderii și simpatizanții ACL Alba

iohannis la alba iulia 78Mare adunare mare. Marți, 19 august, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis a fost primit cu imnul PDL „Verde-nrourat” și cu aplauze venite din partea a sute de membrii și simpatizanți ACL Alba. A avut loc prima ședință a Colegiului Director al ACL Alba. La întâlnire, pe lângă Ioahnnis, au fost prezenți co-președinții ACL Alba, Mircea Hava și Teodor Atanasiu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, senatorul PDL Alba, Alexandru Pereș, precum și primari și viceprimari din Alba, consilieri locali și județeni și alți lideri PNL și PDL din țară.

Klaus Iohannis a declarat că în calitate de candidat al ACL, se vede la guvernarea României, alături de alianță, „pentru cel puțin 10 ani”. Întrebat dacă apartenența sa etnică este un handicap, candidatul Iohannis a spus că nu crede acest lucru ca fiind un handicap și că este pregătit să fie președintele tuturor românilor, indiferent de etnie. Totodată, acesta spune că are pentru România un proiect ce vizează următorii 10 ani.

iohannis la alba iulia 83„Este nevoie de o altfel de politică în România. Este nevoie de un lucru care se poate descrie într-un singur cuvânt, normalitate. Îmi doresc în exercitarea funcției prezidențiale mai puțină gălăgie și mai multă muncă, mai multe probleme rezolvate. Eu mi-am permis să spun că am o viziune pentru România. România prosperă, locuri de muncă, România puternică, respect în comunitatea internațională a statelor. Aceste lucruri mi le doresc pentru țara mea și împreună vom reuși.”, a spus Iohannis.

„Pentru mine sunteți domnul președinte. În Alba, primarii și oamenii au făcut ca niciodată să nu câștige stânga. Asta a fost și asta vom face în continuare. Aici va câștiga tot timpul dreapta.”, a spus primarul Mircea Hava.

Senatorul Teodor Atanasiu, cu zâmbetul pe buze și clar cuprins de emoții, bazat pe faptul că au o „armată puternică și serioasă” și pe faptul că Alba este unul din cele două județe în care PSD nu a câștigat la europarlamentare, a spus că „de la Alba Iulia va porni valul depesedizării României”.

iohannis la alba iulia 74„Și oltenii și dobrogenii și moldovenii trebuie să știe un lucru. Dacă vor să trăiască ca în Germania, trebuie să voteze un neamț. Nu putem să nu ne schimbăm și noi, poporul roman, după regulile europene. Pretenția de a trăi bine, de a sta la umbră toată ziua și a primi pomeni, trebuie să se termine odată. Nu am nici o îndoială. 70% pentru candidatul nostrum este un lucru care se va realiza fără mari eforturi, pentru că locuitorii județului Alba știu ce înseamnă să trăiești și să muncești după alte reguli. Eu cred cu tărie în victoria noastră și a președintelui Iohannis.”, sunt cuvintele lui Ion Dumitrel.

Întrebat cum vede o distribuire a votului în primul tur de scrutin, Klaus Iohannis a declarant că „nu sunt clarvăzător, dar pot să citesc sondajele care s-au făcut. Doar în ultimele săptămâni, din informațiile mele s-au comandat primele 10 sondaje pe aceste teme. Toate arată că noi, noua formațiune de dreapta ne situăm la peste 30% din preferințele electoratului și în acea zonă mă situez și eu ca și candidat al dreptei. În aceleași sondaje vedem că PSD ajunge undeva sub 40% și candidatul PSD-ului, care probabil va fi Victor Ponta, se situează tot acolo. Cred că aceste sondaje pot fi luate ca un indicator pentru ce avem acum. Nu mă aștept la surprize foarte mari până la votul efectiv. pentru că mai apar candicați, mai dispar candidați, dar aceste lucruri nu vor schimba semnificativ rezultatele primului tur”.

Totodată, întrebat dacă va primi sprijinul din partea lui Crin Antonescu în această campanie, candidatul ACL la președinție, Klaus Iohannis, a spus clar că se bazează mult pe sprijinul lui.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*