Foto: Campania „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, a fost lansată şi în judeţul Alba

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansată la nivelul judeţului Alba campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale reprezintă o prioritate pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, sens în care, la nivelul instituţiei, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice, a fost realizată o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, sub sloganul „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Campania va fi derulată la nivel naţional în perioada 10 mai – 10 iunie, în contextul desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale ce vor avea loc în 10 iunie a.c.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a realizat un spot tv. cu durata de 19 secunde, un spot radio de 24 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală. Printurile campaniei (85.000 de afişe şi 400.000 de fluturaşi) au fost realizate de Tipografia M.A.I.

Judeţului Alba i-au fost repartizat un număr de 1.500 de afişe şi 6.000 de fluturaşi. Materialele campaniei vor fi distribuite de către lucrătorii instituţiilor din subordinea M.A.I. (poliţie, jandarmi, ISU care vor fi sprijiniţi de Instituţia Prefectului).

Campania are avizul scris al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar materialele de campanie au fost realizate de tipografia MAI.

Totodată, a fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral. Pe site-urile instituţiilor subordonate M.A.I. din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.

În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei electorale ţi a alegerilor locale, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de domnul chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata alegerilor locale.

În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării alegerilor locale vor fi angrenaţi peste 860 de lucrători M.AI.  .

Astfel, pentru protecţia celor 431 de secţii de votare, vor fi repartizaţi peste 424 de poliţişti, 238 de jandarmi, 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă şi  personal din alte structuri.

Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenate 334 efective ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre care 226 poliţişti şi 44 jandarmi. La aceste misiuni sunt prevăzuţi să participe si poliţişti locali care au atribuţii în localităţile unde aceştia funcţionează să asigure integritatea panourilor şi afişelor electorale amplasate legal .

De asemenea, au fost deja dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei electorale, sens în care a fost realizat un Ghid legislativ, transmis către toate structurile M.A.I. implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării alegerilor locale.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor electorale.

 Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele cu caracter electoral, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a structurilor implicate.

оптимизация поиска сайтавзлом одноклассников онлайн без программ

Despre Redacția ProAlba 38461 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*