Foto: Campania „În siguranță, alături de jandarmi!” a ajuns la Sebeș. Jandarmii au fost alături de elevii a două licee din municipiu

campanie jandarmiProiectul informativ preventiv „În siguranţă, alături de jandarmi!” a ajuns în municipiul Sebeş. Elevii de la două unităţi şcolare de prestigiu din localitate au fost miercuri, 30 septembrie, gazdele echipei mixte formate din reprezentanţi ai partenerilor de campanie şi au aflat de la aceştia ce înseamnă violenţa în şcoală şi cum poate fi prevenit acest fenomen.

Activitatea s-a adresat unui număr de aproximativ 120 de elevi şi s-a desfăşurat în sala multimedia a Colegiul Naţional „Lucian Blaga”. Elevilor de la acest colegiu li s-au alăturat cei de la Liceul cu Program Sportiv Sebeş şi, împreună, au aflat ce rol au instituţiile asociate în proiect pentru asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică şi care le este capacitatea de a interveni ori de câte ori acesta este grav afectat.

Acţiunea s-a desfăşurat într-un mod interactiv, fiind adresate numeroase întrebări, fapt care ne îndreptăţeşte să credem că subiectele aduse în discuţie au fost de interes atât pentru elevi cât şi pentru personalul didactic. Cu acest prilej, copiii şi îndrumătorii acestora au putut afla care sunt faptele de natură contravenţională şi penală frecvent întâlnite în mediul şcolar şi care sunt sancţiunile legale prevăzute pentru acestea în cazul minorilor. Surpriza pregătită de organizatori celor prezenţi s-a concretizat în invitarea unui “mascat”, care, spre încântarea acestora, le-a arătat echipamentul pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

campanie jandarmi 4“Elevii Colegiului Național “Lucian Blaga” din Sebeș și corpul profesoral se simt în siguranță și datorită implicării active a Jandarmeriei Alba, care contribuie eficient la asigurarea bunului mers al activității educaționale. Activitatea promovată de către jandarmerie dezvoltă, în cadrul colectivului elevilor, o asumare a responsabilității pentru propriul comportament în raport cu ceilalți. Printr-o atitudine promptă și edificatoare, astazi jandarmii au oferit elevilor un model de comportament, conferindu-le exemple prin care orice situație conflictuală se poate ameliora prin respingerea violenței și apelarea la comunicare. În urma acestor activități, noi, toți am învățat că prin promptitudine, responsabilitate și comunicare, orice instituție poate să-și desfășoare programul în condiții optime ” a declarat la sfârşitul întâlnirii Domnul Eugen Bobar, directorul unităţii de învăţământ.

Următoarea acţiune din cadrul campaniei se va desfăşura joi, 8 octombrie, în oraşul Câmpeni şi va fi adresată elevilor şi personalului didactic de la trei unităţi şcolare din localitate.

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*