FOTO| Au fost complet reabilitate acoperișurile și planșeele peste etaj ale Palatului Principilor Transilvaniei

Primarul Gabriel Pleșa a participat la recepția lucrărilor de reabilitare a acoperișurilor și planșeelor peste etaj ale corpurilor A, B, C, D, F și G ale Palatului Principilor Transilvaniei.

Lucrările extrem de complexe (supervizate inclusiv de istorici de artă şi specialişti atestați de Ministerul Culturii) au vizat toate șarpantele de lemn existente, bolțile și planșeele de lemn peste etaj și învelitorile ansamblului Palatul Principilor Transilvaniei și au constat în:

   – eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitoare, înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice); țigla existentă a fost înlocuită cu una ceramică tip ”solzi”, cu şipci şi contrașipci de lemn, cu dispunere de folie anticondens;

   – eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale;

   – reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei;

   – înlocuirea planșeelor din lemn degradate;

   – reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

”Palatul Principilor Transilvaniei a intrat într-o nouă etapă. Acum trei luni am recepționat corpul E, complet restaurat, iar acum avem finalizate acoperișurile și planșeele peste etaj ale celei mai importante clădiri administrative din Transilvania Evului Mediu, în care a locuit și Mihai Viteazul. Facem eforturi susținute pentru a da din nou viață acestei clădiri unicat, sub forma Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei” a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Palatul Principilor Transilvaniei are o suprafață desfășurată de 14.005 mp și o suprafață construită de 6.143 mp, suprafața construită a nivelului pod fiind de 4.722 mp. Valoarea totală a lucrării recepționate vineri este de 16.128.472 lei (inclusiv TVA), din care 16 milioane lei de la bugetul de stat (99,20%), iar 128.472 lei (0,80%) cofinanțare din bugetul local al Municipiului Alba Iulia.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*