Fondurile europene vor pune in valoare vestigiile din zona interioara a Ceatatii

Primaria Alba Iulia a primit din partea Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional un acord de principiu favorabil privitor la introducerea  in bugetul proiectului de reabilitare a centrului istoric a unei noi activitati de punere in valoare a unor vestigii istorice. Autoritatile tin sa le reaminteasca cetatenilor sectoarele care au facut obiectul solicitarii de punere in valoare prin conservare si restaurare cu bani rezultati din economiile in valoare de 19 000 000 lei fara TVA la obiectul de baza al proiectului:zona drumul Roman N-S (via principalis) adiacent str. Mihai Viteazul, zona grupului Sanitar – intre cladirea Ierihon si statuia Mihai Viteazul,Parcul Custozza-cladirea comandantului legiunii XIII Gemina (jumatatea nordica a acesteia).

Intr-un comunicat al Primariei Alba Iulia se arata ca ’’in baza acordului favorabil al AMPOR in perioada imediat urmatoare se vor face demersurile necesare pentru contractarea serviciului de elaborare a documentatiei tehnico-economice din care va rezulta costul necesar pentru activitatile de punere in valoare a obiectivelor mentionate mai sus. Prin elementele de tema se vor solicita variante alternative de realizare, existand posibilitatea certa ca proiectantii intrati in competitie sa ofere solutii diverse si atragatoare din toate puncetele de vedere, iar ulterior aceasta documentatie trebuie avizata de Ministerul Culturii.’’

Reprezentantii Primariei au tinut sa precizeze faptul ca solicita mai multa decenta din partea celor care vorbesc ’’de departe’’ despre  Cetate:

’’ Cei care spun ca acest proiect a fost lipsit de viziune afirmand cu obstinatie ca toti cei care au muncit au omis filonul cercetarii arheologice comit o eroare permanenta si indarjita. Afirmatia conform careia evolutia actuala a proiectului se datoreaza exclusiv societatii civile este un argument politicianist care nu mai surprinde pe nimeni. (…) Le reaminitim ca ar fi fost imposibila castigarea acestui proiect definirea concreta a activitatilor, invocand doar dorinta de a restaura ceea ce ar fi fost posibil sa se descopere. (…)Izul acuzelor scrise de oameni platiti sa faca asta, a fost risipit de nenumarate controale si verificari intreprinse pe toate proiectele implementate de Primaria Alba Iulia’’, se mai arata in comunicatul Primariei municipiului Alba Iulia.

сайтавзлом аккаунта в одноклассниках без программ

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*