Florin Roman: Simulacru de concurs la șefia Inspectoratului Școlar Alba.” Elena Ignat va depune, cu siguranță, contestație și probabil va face si plângere penală ”

florin romanUn concurs profund viciat, organizat in mare graba si cu scopul clar de a fixa pe posturi oamenii PSD, este ceea ce s-a intamplat ieri la sediul Ministerului Educatiei din Bucuresti. La proba scrisa peste 50% dintre cei care s-au prezentat la examen au obtinut note sub 7, fiind automat respinsi. Majoritatea dintre acestia erau inspectori generali „pe functie”, adica propusi si sustinuti de PSD. Prima neregula majora a fost ca acestora li s-a sugerat sa se retraga din concurs, ca si cum nici n-ar fi participat, iar notele acestora nici nu apar in tabelul cu rezultatele concursului, afisat de catre Minister. Corect si legal era sa apara ca fiind respinsi la proba scrisa si doar la proba orala sa apara ca s-au retras, o proba orala la care nici n-ar mai fi avut rost sa se prezinte. Dar, pe tabelul cu rezultate, apare ca s-au retras de la toate probele, desi sunt elemente doveditoare care arata ca au fost prezenti si ca au sustinut proba scrisa.  Mai mult de atat! Desi au fost picati, acesti oameni au fost numiti membri in comisia de concurs pentru alte judete. Cred ca putem vorbi in aceasta situatie de fals si instigare la fals.

In ce priveste judetul Alba:

– la proba scrisa era un termen limita de 30 minute, cronometrat, in care trebuia sa te incadrezi (conditie obligatorie). D-na profesor Marcela Daramus, presedinta organizatiei judetene de femei a PSD Alba, nu s-a incadrat in timpul legal, unul din membrii comisiei a anuntat expirarea timpului si faptul ca lucrarea nu mai poate fi luata in considerare, deoarece asa prevede metodologia, iar candidatii din zilele anterioare, aflati in aceeasi situatie, au fost respinsi. Au mai trecut insa 5 minute (5 minute la o jumatate de ora inseamna proportional o jumatate de ora prelungire a timpului la examenul de bacalaureat) si abia dupa aceea i s-a luat lucrarea, iar in cele din urma, probabil pe considerente de „culoare rosie”, lucrarea i-a fost acceptata.

Consider ca pentru comisie acest fapt reprezinta un abuz in serviciu si v-a fi tratat ca atare. In ce priveste evaluarea doamnei profesor Elena Ignat, la proba de CV a fost depunctata cu 1,5 puncte.  Probabil a fost prea lung CV-ul si examinatorii l-au citit pe diagonala… La interviu, un secretar de stat cu atitudine de activist al PCR, format in acele vremuri si reciclat acum, in democratie, nu pricepea mare lucru din management,  fiind permanent incurcat de termenii „capitalisti”. Acestea sunt doar cateva aspecte pe care doamna profesor Elena Ignat le-a semnalat in urma concursului; ea va depune cu siguranta o contestatie si probabil va face si o plangere penala in urma acestui simulacru de examen.

Florin ROMAN,

Prim-Vicepresedinte al PNL Alba

 

Despre Redacția ProAlba 38451 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*