Florin Roman: „PSD Alba a umflat factura la gunoi pentru locuitorii județului. O afacere de circa 1 milion de euro”

florin romanPrincipalul responsabil pentru cresterea facturii la gunoi menajer este PSD Alba, și mai exact reprezentanții lor care conduc Garda de Mediu si Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Daca cele doua instituții și-ar fi făcut treaba, conform legii, deșeurile menajere din județul Alba nu ar mai fi trebuit transportate la o rampa privată la Cristian, județul Sibiu, ci la rampa de la Războieni. Motivul invocat in 2014 cand SC Euro Transilvania SRL din Războieni a primit Autorizația de Mediu (revizuita la 19.09.2014!!!), a fost ca autoritațiile de mediu nu doreau ca la Războieni sa fie depozitate gunoaiele de la Cluj Napoca.

La mai bine de un an de atunci, scandalul a crescut, la fel și nemulțumirile cetațenilor pentru pretul majorat al deseurilor, ca urmare a relocării acestora la Sibiu. Distantă mai mare, costuri mai mari!

Citește și Foto-video: Criza gunoaielor a scos în stradă, la Alba Iulia, circa 200 de oameni. Protestul a fost organizat de Partidul Social Democrat

La presiune politica, rampa de gunoi de la Sibiu este inchisă mișelește intr-o vineri seara, după inchiderea programului, ca în vremea lui Năstase, cand arestările se faceau tot …vinerea seara.

Marți dimineața, împreună cu specialiștii Consiliului Județean Alba am avut discuții la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Euro.Transilvania.AutorizatieAm avansat două propuneri : platforma din interiorul UPSOM și cea de la Războieni, la sugestia primarului din Ocna Mures, Silviu Vințeler. In doar 20 de minute, Agenția pentru Protecția Mediului Alba a spus clar si răspicat că singura soluție legală este platforma de la Războieni, care avea autorizație de mediu inca din 2014 și categoria “deseuri nepericuloase” în codul CAEN.

A urmat vizita in teren. După discutia cu proprietarul, la fața locului au apărut și reprezentanți PSD, domnii Murg, Florea si Hălălai “Am facut drumul degeaba până aici” ,a fost prima declarație a domnului consilier județean PSD Florea în fața presei, după ce a coborât din mașină. Peste o oră, cu toții au admis ca platforma firmei din Războieni poate depozita temporar deșeurile din Alba timp de 1 an, adică pana în 2016, cu mici retușuri.

Deznodământul se cunoaște deja, o aprobare temporară pentru Cristian (10 zile) și apoi deșeurile merg la Războieni, și asta in primul rând, datorita actualului director al Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Intrebarea la care trebuie să răspunda liderii PSD Alba este de ce nu s-a luat această măsură incă din 2014 , când platforma din Războieni îndeplinea aceleași condiții? De a fost refuzat Războieniul , iar operatorii au fost dirijați spre Sibiu? Prietenii știu de ce? Iar cei vinovați trebuie sa răspundă .

Florin Roman, co-presedinte PNL Alba Iulia

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*