Florin Roman afirma ca problema regionalizarii trebuie tratata responsabil si in cunostinta de cauza

Florin Roman, vicepresedintele PNL Alba si vicepresedinte al Consiliului Judetean Alba a vorbit, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, despre subiectul regionalizarii. El a lansat un apel la dialog si transparenta catre toti cei care sunt sau vor fi implicati in acest important demers. „Am inceput cu atacuri dintr-o parte in alta, in loc sa ne asezam la masa si sa vedem care sunt solutiile tehnice, care sunt posibilitatile legale, ce avem fiecare de facut la nivel de Parlament, la nivel de Consiliu Judetean, la nivel de Primarie, de partide politice, de factori politici decidenti sau administrativi, vis-a-vis de a face front comun pentru judetul Alba”, a declarat Roman.

Domnia sa a mai facut un apel catre cei care lanseaza discutii pe aceasta tema sa faca un minim efort, sa citeasca inainte proiectul si sa se informeze in legatura cu proiectul. „Proiectul prevede foarte clar ca nu vom avea o capitala administrativa de regiune pana in 2016. Pe nimeni nu am vazut sa pomeneasca acest lucru. Nu este o chestiune care se intampla de pe azi pe maine. Cine a avut curiozitatea sa citeasca acel proiect va vedea ca lucrurile nu stau atat de negru pe cum ne sunt prezentate.” Florin Roman a facut referire si la faptul ca in proiectul de regionalizare sunt prezvazute foarte clar lucrurile pe care trebuie sa le indeplineasca viitoarea capitala administrativa de regiune. „Avem nevoie de Centru Universitar recunoscut international in fiecare regiune, Centru Sportiv Polivalent atestat international, de sistem de urgenta SMURD, de Spital Regional, aeroport si Centru de colectare/sortare a produselor agricole. Din ceea ce se cere pe aceasta matrice, la ora actuala, singurul oras din Regiunea 7 Centru care indeplineste aceste discutii este Targu Mures”, a conchis Florin Roman.

Proiectul de regionalizare mai presupune, printre altele, desființarea prefecturilor urmand ca judetele sa aiba in fruntea lor subprefecti. Totodata, institutiile deconcentrate urmeaza sa fie transformate in servicii. De asemenea, o regiune va avea 4 tipuri de capitala: administrativa, politica, culturala si juridica.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*