Firma care se ocupă de modernizarea pieței din centrul orașului Alba Iulia, amendată cu 50.000 de lei de către inspectorii ITM, pentru munca la negru

baniÎn urma unor controale în săptămâna 7-11 decembrie 2015, Inspectorii ITM Alba au aplicat amenzi de 50.000 de lei. Firma care se ocupă de lucrările de modernizare la piața agroalimentară din centrul orașului Alba Iulia a fost depistată cu cinci persoane care munceau la negru.

Prin Programul – Cadru de acţiuni al I.T.M. Alba, pe anul 2015, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii s-a stabilit faptul că, combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului, motiv pentru care la nivel naţional precum şi în plan teritorial s-a decis organizarea în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an, a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate. În acţiunile privind identificarea şi sancţionarea „muncii la negru” echipele de inspectori de muncă au fost însoţite în teren şi au primit sprijin logistic precum şi protecţie adecvată, de cadrele Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, cărora suntem datori a le aduce mulţumiri pe această cale, pentru promptitudine şi înalt profesionalism. De asemenea in intervalul 9-16 decembrie 2015, se derulează la nivelul judeţului, Campania Naţională de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţile spitaliceşti din Alba. Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba în perioada 7 – 11 decembrie 2015 în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 14

Numar de salariati ai angajatorilor controlati : 197

Din care – femei :   96

  • tineri sub 18 ani: 0

Număr deficienţe constatate: 23

Număr de măsuri dispuse : 23

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor :

2 sancţiuni(AMENZI),în cuantum de 60.000 lei;

-din care 1 amendă în cuantum de 50.000 lei pentru muncă le negru;

Entităţi sancţionate pentru muncă la negru: 1

1.S.C. DAM SERVICE SRL Târnăveni – construcţii (Piaţa Centru-Alba Iulia) – 5 pers. depistate în lucru fără forme legale de angajare – art.260 alin.1. lit.e. Codul Muncii – amendă 50.000 lei;

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*