Finalizarea stagiilor de practică pentru elevii clasei a XII-a, învățământ tehnic liceal, în cadrul proiectului ”TEME – Tranziția de la Educație la Munca pentru Elevi” ID 130754

Asociația European Academy, București, în calitate de Solicitant, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Alba (Partener 1) și E.N.F.A.P. MARCHE, Italia (Partener 2) anunță finalizarea stagiilor de practică pentru elevii clasei a XII-a învățământ liceal, de la specializările Tehnician in activitati economice, Tehnician designer vestimentar în cadrul proiectului ”TEME – Tranziția de la Educație la Munca pentru Elevi”, ID 130754. 

Stagiile de practică pentru elevii clasei a XII-a, învățământ tehnic liceal, s-au desfășurat pe parcursul a 5 săptămâni începând cu data de 8 februarie 2021 și au fost încheiate în data de 14.05.2021. Elevii au desfășurat stagiile de practică la partenerii de practică cu care cele două unității de învățământ (Liceul Tehnologic Sebeș și Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni) au încheiat protocoale de colaborare. Stagiile de practică contribuie la punerea în aplicare și perfecționarea competențelor obținute de elevi pe parcursul orelor de pregătire formală, teoretică. Astfel, 37 de elevi au beneficiat de sprijin pentru tranziția de la școală la viață activă prin programe de învățare la locul de muncă în domeniul studiat în acord cu dorințele și profilul personal. La locul de desfășurare al stagiului de practică, elevii au beneficiat de toate resursele materiale și dotările tehnice necesare pentru desfășurarea activităților practice.

Începând cu luna noiembrie 2020, elevii din anii terminali au participat și la activitățile de consiliere, orientare profesională și dezvoltare personală, prin care s-a asigurat informațiile necesare pentru găsirea unui loc de muncă și dezvoltarea în carieră, promovând o atitudine realistă și flexibilă cu privire la piața muncii, în raport cu pregătirea, aptitudinile și înclinațiile pe care le au.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 2,363,893.02 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, în perioada 03.08.2020-31.07.2022 (Proiectul a fost suspendat in perioada 27.07.2020-30.09.2020).

Proiect cofinanțat din Fondul Social European  prin Programul Operațional Capital Uman  2014-2020.

Persoana de contact:

MENNA ANDREA – Manager proiect

 

Despre Redacția ProAlba 37777 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*