Evenimentul Google Arts & Culture, deschis de Ministrul Culturii și Identității Naționale

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a susținut, marti, 11 iunie 2-19, discursul de deschidere a evenimentului de lansare a cinci colecții de patrimoniu cultural românesc pe platforma online Google Arts & Culture.

Parteneriatul strategic încheiat între Ministerul Culturii și Identității Naționale, Google România și Google Arts & Culture reprezintă un pas foarte important în facilitarea accesului tuturor la arta și cultura românească. Astfel, prin digitizare, patrimoniul care definește identitatea culturală a României devine disponibil oricărui iubitor de cultură, oriunde s-ar afla acesta.

„Cu ajutorul acestui proiect trecem granițele țării, elaborând o frumoasă prezentare a României, valorificând istoria, arta și cultura acesteia. Google deschide, în acest fel, o poartă internațională pentru cei ce vor sa facă turism cultural în România. Evenimentul de astăzi se va constitui nu doar într-o contribuție importantă în educația culturală a tinerilor, ci și într-un cadru de dezvoltare a turismului cultural”, a precizat Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Evenimentul, axat pe utilitatea mediului digital și a noilor tehnologii în promovarea patrimoniului artistic și cultural, a reunit reprezentanți ai instituțiilor culturale din România și reprezentanți Google. Aceștia au prezentat cele cinci colecții de patrimoniu cultural ce vor fi disponibile publicului pe platforma Google Arts & Culture (Muzeul Castelului Peleș, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Muzeul Cotroceni, Muzeul Național Complex Moldova Iași și Asociația Semne Cusute).

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*