Eveniment cultural-artistic, desfășurat în parohia Bucerdea Vinoasă

În data de 28 ianuarie 2024, în amurgul serii, biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Ortodoxă Bucerdea-Vinoasă, Protopopiatul Alba Iulia, a găzduit un moment cultural-artistic deosebit, dedicat principalelor evenimente comemorate în luna ianuarie. În acest sens, părintele paroh prof. Virgil Bolea și părintele prof. Nicolae Bolea au prezentat referatele „Pe urmele lui Eminescu” și „Unirea Principatelor Române” în fața numeroșilor credincioși prezenți la această întâlnire de suflet.

Dintre ideile principale ale celor două prelegeri, este important să amintim că poetul însuși remarcă: „Întâmplarea m-a făcut ca din copilărie încă să cunosc poporul românesc (…) în cruciș și-n curmeziș”, chiar dacă aproape o treime din viața sa este legată, în modul cel mai direct, de capitala României, unde își doarme somnul de veci. Pe de altă parte, unirea cea începătoare și dătătoare de far, pe care o sărbătorim în fiecare an la 24 ianuarie, a adus câteva realizări memorabile: un domn vrednic, un prim-ministru cărturar, înțelept și democrat, apoi guverne formate în mare parte din oameni competenți și dăruiți țării.

La final, mai mulți enoriași ai parohiei au recitat fragmente din poezii eminesciene, iar prof. Sorina Matei, însoțită de tinerii Irina Muntean, Maria Pintea și Filip Muntean, care parcurg ciclul primar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, au interpretat mai multe cântece, spre bucuria și încântarea credincioșilor. Referatele prezentate și momentul artistic din finalul întâlnirii au reprezentat un act de smerită evlavie și sincer omagiu pentru cei care împodobesc istoria și cultura neamului românesc.

Despre Redacția ProAlba 37533 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*