Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru vă invită la o acțiune de protecție a mediului

Centrul Europe Direct Regiunea Centru – sustinut de structura gazda Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – va propune in 6 mai 2022, o activitate in aer liber, pe parcursul careia incurajam activitatea fizica, petrecerea timpului in mod placut in mijlocul naturii. Timp de cateva ore vom contribui fiecare la imbunatatirea calitatii aerului, vom discuta despre prioritatile si actiunile Comisiei Europene in privinta protejarii mediului si vom pune in practica implicarea publica in domeniul ecologiei, prin plantarea de puieti. Cu sprijinul Directiei Silvice Alba, respectiv al Ocolului Silvic Cugir si al cetatenilor ce vor sa participe, va invitam sa plantam puieti de molid in Muntii Sureanu, pe o suprafata de teren ce are nevoie de impadurire.

Numarul participantilor la acest eveniment nu poate fi mai mare de 50 de persoane. De aceea, daca doriti sa participati, va rugam sa va inscrieti online pana 3 mai 2022, prin completarea formularului urmator: https://forms.gle/QVBh9JvW1AQKEqtY9 (consultati si informare GDPR). Veti primi ulterior din partea Europe Direct Regiunea Centru, confirmarea de participare, precum si informatii punctuale referitoare la participarea la actiune.

”Fiecare poate face ceva pentru protectia mediului, de la reducerea consumului de energie sau resurse naturale, la reciclare sau regenerarea naturii prin impadurire, mai ales acum ca temperatura medie globala a crescut deja cu 1,3 grade Celsius. Conform studiilor, cresterea temperaturii medii globale cu 1,5 – 2 grade Celsius va amplifica dezastrele climatice, incendiile si inundatiile, care sunt tot mai frecvente. Suntem responsabili pentru viitorul celor care se nasc in acesti ani si lor trebuie sa le lasam o planeta verde si curata. La asta trebuie sa contribuim fiecare! Pe langa proiectele europene pe care le gestionam, prin aceasta activitate in aer liber noi propunem cetatenilor din judetul Alba  sa contribuie alaturi de noi la revigorarea padurilor si curatarea aerului. Prin aceasta activitate dorim sa subliniem importanta pe care UE o acorda problemelor generate de schimbarile climatice, sustinerea trecerii la o economie circulara, refacerea biodiversitatii si reducerea poluarii”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Facem precizarea ca locatia de plantare este in zona Cugir, iar la aceasta activitate vom fi sprijiniti si indrumati de catre reprezentatii Directiei Silvice Alba, care  ne pun la dispozitie uneltele si  puietii necesari. Plecarea catre locatie va fi la ora 9.00, accesul catre locatie putand fi realizat cu auto, fiind la o distanta de 5 km de Ocolul Silvic Cugir. Estimam ca vom finaliza activitatea de plantare cel tarziu pana la ora 17.00, organizatorii oferindu-va produse de energizare.

Padurile si zonele impadurite acopera peste 42% din suprafata terestra a Uniunii Europene, respectiv peste 36% la nivelul Regiunii Centru. Schimbarile climatice si degradarea mediului sunt o amenintare existentiala pentru Europa si lume, cu atat mai mult cu cat despaduririle se produc intr-un ritm alarmant. Pentru a depasi aceste provocari, Comisia Europeana sustine o noua strategie de crestere, care sa transforme Uniunea intr-o economie moderna, eficienta din punct de vedere al resurselor si competitiva. Se urmareste eliminarea emisiilor nete de gaze cu efect de sera, iar cresterea economica sa fie decuplata de utilizarea resurselor. Astfel, pana in 2050, se doreste ca in UE, nicio persoana si niciun loc sa nu fie lasat in urma. Acordul verde european sau ”European Green Deal” este planul global de a face economia UE durabila.

Despre Redacția ProAlba 37528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*