Emil Popescu, despre amplasarea teraselor din municipiul Alba Iulia: “Regulamentul existent va fi actualizat!”

Nu e un secret faptul că, în ultimii ani, mai multe terase din Alba Iulia au funcționat fără a avea un acord prealabil al administrației locale sau/și fără a respecta, în totalitate, prevederile legale. Rezultatul l-am văzut cu toții: de la amplasamente aleatorii, până la deteriorarea imaginii urbanistice.

E motivul pentru care, alături de colegii mei din Primărie, am ajuns la concluzia că este absolut necesar ca regulamentul în acest domeniu de activitate să fie actualizat.

Astfel, aceste funcțiuni trebuie să țină cont de caracterul, inclusiv istoric, al unor zone, să fie utilate cu un tip de mobilier agreat și să fie permisă o zonă de acces pentru autospeciale ale Ambulanței, IPJ, ISU șamd.

Tot ce ne dorim este să stabilim un set clar al condițiilor de autorizare, care să fie gândit în strânsă legătură cu aspectele de urbanism specifice diferitelor zone din municipiu.

Iar ca și administrație locală avem, de asemenea, obligația de a supraveghea aceste activități comerciale și de a ne asigura că legea este respectată, atât în beneficiul firmelor, cât și al clienților, a transmis, joi, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Emil Popescu.

Despre Redacția ProAlba 31301 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*