Dosarul CAR Teiuş-Sucursala Abrud. Angajata companiei a primit control judiciar pentru 60 de zile. Prejudiciul este uriaș

abrud car retinutaPoliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din IPJ Alba au făcut, joi, 24 august 2017, 3 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal ce vizează fapte de delapidare, fals şi abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 3.000.000 lei, ce ar fi fost comise de două angajate ale Casei de Ajutor Reciproc Teiuş – Sucursala Abrud. Au fost ridicate documente de evidenţă contabilă, iar o persoană a fost reţinută.

La data de 24 august 2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de D.A., o femeie în vârstă de 60 de ani, din Abrud, care este cercetată, sub aspectul comiterii infracţiunilor de  „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave  ” , “delapidare cu consecințe deosebit de grave “, “neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave„ şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

abrud car retinutaÎn sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 – 2017, în calitate de angajată a C.A.R. Credit Teiuş – Sucursala Abrud, prin serviabilitate exagerată, ar fi câştigat încrederea membrilor casei de ajutor reciproc, în scopul de a opera în conturile acestora, fără acordul lor.

Mai mult, folosindu-se de documente întocmite în fals, aceasta ar fi încheiat contracte de împrumut, pe numele membrilor CAR, fără acordul sau cunoştinţa acestora, şi-ar fi însuşit sumele de bani, aferente contractelor şi ar fi efectuat retrageri de numerar din fondul social al mai multor membri.

Prejudiciul total estimat este de 3.220.000 lei, cauzat prin încheierea, în fals, a 374 de contracte.

În acelaşi dosar penal este cercetată, sub aspectul comiterii infracțiunii de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, I.S.A., o femei în vârstă de 32 de ani, din Abrud, care, în calitate de angajată a aceleiaşi case de ajutor reciproc, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi nu a verificat modul de întocmire al contractelor.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au ridicat documente de evidenta contabilă şi medii electronice de stocare, iar cele două femei au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

În cursul zilei de 25 august, D.A. a fost  prezentată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. S-a decis ca femeia să fie cercetată, pentru următoarele 60 de zile, sub control judiciar.

 

 

Despre Redacția ProAlba 37528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*