Documentar polonez proiectat în cadrul Kinedok – „Proiecții cu reflecții” la Forum Apulum

Seria de proiecții de filme documentare intitulată „Proiecții cu reflecții” continuă în acest sfârșit de săptămână cu a opta proiecție din programul KineDok oferit de către One World Romania.

Asociația Forum Apulum îi invită pe pasionații de film să asiste la proiecția filmului „Prima împărtășanie”, vineri, 9 noiembrie 2018, de la ora 18:30 la Casa Forum, pe strada Regina Maria, nr. 18. Documentarul regizat de către Anna Zamecka este filmat și produs în Polonia în anul 2016 și este subtitrat în limba română. Acest film a fost prezentat și premiat la numeroase festivaluri de cinematografie. După proiecție, evenimentul va continua cu o dezbatere pe tema filmului alături de public și invitata specială, doamna Popa Iuliana Raluca – educator specializat în lucru cu copiii cu deficiențe la Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată (ACAS).

Intrarea la acest eveniment este GRATUITĂ.

Prima Împărtășanie/ Communion / Komunia

Anna Zamecka| Polonia | 2016 | 72 minute

Limba vorbită : poloneză | subtitrare în limba română

Atunci când adulții sunt incapabili, copiii se maturizează rapid. Ola are 14 ani și îi are în grijă pe tatăl său disfuncțional, fratele autist și o mamă care trăiește separat; dar mai presus de toate, încearcă să-și reunească familia. Trăiește cu speranța că o va aduce pe mama ei înapoi acasă. Prima Împărtășanie a fratelui ei, Nikodem, în vârstă de 13 ani, este cel mai bun pretext pentru ca familia să se reunească, iar Ola este responsabilă cu pregătirea comemorării perfecte.

Împărtășania dezvăluie frumusețea refuzului, puterea celor slabi și nevoia de schimbare atunci când schimbarea pare imposibilă. Acest curs intensiv în „maturizare” ne învață că nici un eșec nu este definitiv. Mai ales când dragostea este în prim-plan.

Premii și Festivaluri:

– Astra Film Festival, Romania, 2017 (BEST DOCUMENTARY IN THE CENTRAL & EASTERN EUROPE COMPETITION)

– Premio SRG SSR at Locarno Film Festival, Switzerland 2016

– Young Eyes Film Award at DOK Leipzig 2016

– Best Documentary Film at Bratislava International Film Festival, Slovak Republic, 2016

– Alpe Adria Cinema Award at Trieste Film Festival, Italy, 2017

– Best Documentary for Feature or Medium-Length Competition at It’s All True – 22nd International Documentary Film Festival, Brazil, 2017

– SOS-Kinderdorfer Weltweit Award at DOK.fest International Documentary Film Festival in Munich, Germany, 2017

– Best Documentary at TRT Documentary Awards, Turkey, 2017

– Grand Pix Documentary at OsloPix, Norway, 2017

– Silver Eye Award – Jihlava IDFF 2016

– Best Documentary – Minsk IFF Listapad 2016

– Special Mention – Zagreb Dox 2017

– Yamagata International Documentary Film Festival, Japan, 2017 (The Grand Prize)

– Budapest International Documentary Festival, Hungary, 2018 (Best Film)

– Ânûû-rû Âboro Documentary FF, Nouvelle Caledonie, 2017 (Grand Prize)

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locuri alternative, vechi și noi, începând cu acest an și la Alba Iulia. În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante, dintre care o parte vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria.

Sub forma unei experiențe împărtășite, proiectul KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film, ci chiar să întâlnești cunoscători sau protagoniști ai filmelor într-un mediu informal și să discuți cu ei. Misiunea KineDok este de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al galeriilor și al altor locuri populare. Acestea oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente devine o experiență frumoasă.

*ORGANIZATOR LOCAL: Asociația „Forum Apulum”

*ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația „One World Romania”*

*ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net*

*PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia

(Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film

Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)*

*CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei*

 

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*