Deținuți de la penitenciarul Aiud, în pelerinaj la Mănăstirea Râmeț

Sectorul „reintegrare socială” al Penitenciarului Aiud a organizat un nou pelerinaj la Mănăstirea Râmeț. Itinerariul a fost realizat de 14 persoane private de libertate, clasificate la regimul „închis”, care desfășoară activități lucrative în beneficiul Penitenciarului. Deținuții au fost însoțiți de Attila Iosif Köble, Subcomisar de Poliție Penitenciară.

Începând cu orele dimineții, aceștia au participat la Sfânta Liturghie, după care s-au rugat împreună la Taina Sfântului Maslu. În continuare, părintele protosinghel Ioanichie, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Mănăstirii Râmeț, le-a vorbit persoanelor private de libertate despre iubirea de Dumnezeu și iubirea aproapelui, explicându-le pilda samarineanului milostiv.

Tot cu această ocazie, deținuții au vizitat biserica monument istoric aflată în incinta așezământului monahal. De asemenea, monahia Dionisia le-a prezentat pe scurt istoricul Mănăstirii și le-a vorbit despre chipul de sfințenie al părintelui Dometie Manolache, propus recent spre canonizare. Activitatea a avut ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare facilă în comunitate.

Adelina Popescu

Subcomisar de Poliție Penitenciară

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*