Delgaz Grid investește peste 24 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz în opt localități din județul Alba

Investițiile vor duce la îmbunătățirea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor, precum și a performanței rețelei. În 2023 au fost înlocuite conducte și branșamente de gaz pe o lungime de 16 km, iar rețeaua a fost extinsă cu 30 km;

 Un număr de 17 proiecte de investiții în valoare de circa 24 milioane de lei (aproximativ 4,8 milioane de euro), sunt planificate pentru acest an în județul Alba. Lucrările vizează modernizarea rețelei de distribuție pe o lungime de circa 46 kilometri în opt localități din județ. În urma investițiilor, alimentarea cu gaze naturale a locuitorilor se va îmbunătăți, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, declară Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Alba-iulia (12 km) și în localitățile Aiud (10 km), Mirăslău (7 km), Câsteiu de Mureș (6 km) și Blaj (4 km).

Anul trecut, în județul Alba au fost realizate 10 proiecte de investiții prin care s-au înlocuit 16 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 30 km pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, circa 8 km, a fost înlocuită la Sebeș și peste 6 km în municipiul Alba-Iulia.

În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 km, în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita.Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*