Declarațiile premierului Ciucă, după vizita în județul Alba

Declarație Nicolae Ciucă, după vizita la Ambulanța Câmpeni: Astăzi, de Ziua Ambulanței din România, i-am felicitat și le-am strâns mâna salvatorilor din Serviciul județean de Ambulanță Alba, Stația Cîmpeni.  Lor și tuturor echipelor din țară care gestionează misiuni de salvare, le mulțumesc pentru efortul de a salva vieți, pentru dăruire și empatie! Am dorit să aflu care sunt așteptările lor și de ce au nevoie pentru a-i ajuta pe oamenii în suferință. Știm cu toții că este nevoie de o mai bună finanțare a sistemului medical, de spitale și echipamente performante, de servicii de cât mai bună calitate. Ne respectăm angajamentul de a crește an de an finanțarea de la bugetul de stat a sistemului sanitar, pentru a ne apropia de media europeană, și de a accesa finanțările europene. Sunt îmbunătățiri așteptate de mulți ani de cetățenii români și de întreg sistemul medical. Recunoștință și mulțumiri, salvatorilor!

Declarație Nicolae Ciucă, după vizita la Casa Memorială “Avram Iancu”: Nu puteam veni în Țara Moților fără a aduce un omagiu eroului național Avram Iancu, un înaintaș iubit de toți românii, dar mai ales de românii transilvăneni. Personalitate cu rol proeminent în istoria țării noastre, intelectual condus de patriotism, a fost în același timp un om al acțiunii, care și-a pus faptele și talentul de avocat în slujba poporului și a idealului de unire. România de astăzi nu ar fi fost posibilă fără curajul, fără implicarea și eroismul unor astfel de oameni. Tocmai de aceea poporul nu l-a uitat, îi păstrează vie amintirea și-l comemorează în fiecare an. Eroul național transilvănean rămâne un model care trebuie făcut cunoscut și generațiilor viitoare. Din aceste considerente, 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea marelui revoluționar pașoptist, va fi dedicat eroului național Avram Iancu.  Merită respectul urmașilor săi pentru idealurile pentru care a luptat și, mai ales, pentru că și-a câștigat locul în inimile tuturor românilor prin acțiunile sale.Tinerii de astăzi au nevoie de modele inspiraționale și trebuie să știe că țara noastră este astăzi un stat european modern datorită marilor oameni de stat care și-au iubit țara.

Declarație Nicolae Ciucă, după vizita la CUPRU MIN: Am venit astăzi în Țara Moților pentru a transmite mesajul ferm al Guvernului de susținere a planurilor de dezvoltare ale acestei zone, prin investiții și locuri de muncă. Am fost la CUPRU MIN, la Abrud, am discutat cu managementul companiei, cel mai mare angajator din zonă, despre proiectele de retehnologizare și modernizare. Aceste investiții vor menține în zona de profit compania și vor oferi perspective concrete de dezvoltare și ocupare a forței de muncă, prin valorificarea oportunităților de exploatare și prelucrare a minereurilor neferoase din zonă.

Încurajez conducerea societății să continue în această direcție pentru că viitorul aparține noilor tehnologii prietenoase cu mediul. Are susținerea mea și a echipei guvernamentale. Pregătim la nivelul Guvernului un Memorandum prin care jumătate din profitul Companiei CUPRU MIN nu va mai merge la bugetul de stat, ci va fi orientat către noi retehnologizări. Este vorba despre aproximativ 43 de milioane de lei care vor susține producția companiei, fără să afecteze mediul.

Este îmbucurător să vedem cum o companie cu acționariat integral de stat se menține de câțiva ani buni în zona de profit și că investițiile realizate până acum au fost doar prin finanţarea proprie.

Totodată, prin decizia pe care am luat-o în Guvern, am descentralizat alocarea resurselor financiare la nivel local, astfel încât, din taxele plătite de Cuprumin, 27 de milioane de lei au ajuns, deja, în acest an, la autoritățile locale pentru investiții necesare comunității.

Urez companiei, care împlinește anul acesta 45 de ani, mulți ani de activitate de acum încolo, iar conducerii mult succes pentru că este nevoie de dezvoltare! Minerilor, cei care sunt la baza activității companiei și pe care îi vom sărbători pe 6 august, le doresc sănătate și ”Noroc bun”!

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*