Danone retrage de pe piaţă lactate posibil contaminate şi blochează în depozit 75 tone de produse

danone 1 Danone România, ca o acțiune preventivă, retrage de pe piaţă unele produse care ar putea conţine urme de lapte contaminat şi blochează în depozit alte 75 de tone de lactate. Compania a anunțat luni, 20 martie, faptul că a descoperit aflatoxină în laptele livrat de unul din furnizorii săi.

„După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă şi, pentru siguranţa consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de danoneproduse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă. Procesul de retragere se desfăşoară foarte rapid şi facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei”, se arată într-un comunicat al companiei.

Decizia luată de Danone România a venit după alerta naţională referitoare la aflatoxină.

„Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică”, mai precizează compania.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*