Cupa “Salina Turda” la șah: Copiii albaiulieni au obținut rezultate de excepție și în subteran. Competiția, în premieră în România (foto)

1 sah salina turdaSalina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania, a fost, în perioada 28-30 august 2015, gazda primei editii a Cupei “Salina Turda” la șah, turneu organizat de Clubul de șah Potaissa Turda, cu sprijinul Primăriei Turda, Consiliului Județean Turda și a numeroși sponsori. Peste 100 de copii din judetele Alba, Cluj, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Timiș și din București au răspuns invitației organizatorilor de a participa la primul turneul de șah organizat într-o mină de sare în România. Și nu au avut ce regreta, gazdele turneului făcând toate eforturile pentru ca participanții să se simtp foarte bine pe durata celor trei zile de concurs.2 sah salina turda

Și de această dată, chiar dacă au jucat în subteran, copiii albaiulieni au fost la înălțime, obținând numeroase premii. Deși în vârstă de doar 14 ani, Iustin Ciorgovean, elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, s-a impus clar în secțiunea principală a turneului, aceea a juniorilor sub 18 ani, cu un total de 6,5 puncte din 7 partide. Rezultatul confirmă saltul valoric făcut de Iustin în acest an, elevul albaiulian fiind component al lotului național de juniori la categoria sa de vârstă. 3 sah salina turdaO mare surpriză a furnizat Vlad Bretea, elevul Școlii gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia care, deși a debutat la Turda într-un turneu pentru juniori legitimați, a reușit să se claseze pe un excelent loc 3! De remarcat și clasarea pe locul 2, în secțiunea juniorilor sub 12 ani, a lui Ilie Arion (CSO Cugir).

Nici cei mai tineri reprezentanți ai municipiului Alba Iulia nu s-au lasat mai prejos. Șapte dintre copiii care au început să studieze șahul în acest an sub indrumarea antrenorului Marius Ceteraș au participat în grupele pentru începători, fiind și ei printre remarcații competiției. 4 sah salina turdaAlexandru Simina (5 ani), Tudor Ciucă (6 ani) și Andrei Simina (6 ani) au obtinut premiul I în grupele în care au concurat, toți trei terminând neînvinși turneul. George Pleșa (7 ani) și Ana Maria Anton (7 ani) au obținut premiul II, iar Ștefan Chiriluț (7 ani) și Ovidiu Stan (12 ani) premiul III.

 

 

 

5 sah salina turda6 sah salina turda8 sah salina turda9 sah salina turda

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*