Cum l-au tuns grecii pe ziaristul albaiulian Gligor. Radu Gligor!

Fiind fericitul posesor al unei sume de o mie si ceva de euro, le-am destinat o valorificare superioara si i-am depus la o banca greceasca, constituind un depozit, cu dobanda, pe un an. Mi-am planificat o intalnire, cu niste prieteni, la barul si restaurantul „Cetate”, rugandu-i sa-mi fie oaspeti, sa nu manance nimic, cu exceptia unui ceai, eu urmand sa fiu amabila gazda.
Radu Gligor– Dobanda, in parte, le-am zis, o investesc in colesterolul vostru. Vor fi prezenti, daca vor, domnii Iuli Iulica, Simion Hadarean, Petru Batin, etc. iar ca reprezentante ale sexului frumos, una dar buna, generoasa si formidabila doamna Mari Uca, neiubitoarea de pisici. Azi, nu mai departe, s-a indeplinit termenul legal si, cu acceptul legal al membrei familiei, am purces la scoaterea sumei si investirea ei, partiala, intr-o forma si mai superioara, la o banca din Cipru. N-am devenit membru depunator al bancii cipriote cu sucursale in patria mioritei. N-am dat nici masa … M-au tuns grecii. A trebuit sa mai duc bani de acasa pentru comisioane. Initial am vrut sa scancesc , dar imi lipsea pustia de zdreamta… Un inalt functionar bancar, cu sediul in Micesti, constatand ca am implicat in poveste argonautii cu a lor lana de aur, ca am abordat subiectul Acropole adieu, ca sughita inteleptii vechii Elade si revolutionarii Romaniei au dreptul si la o gaina peste marile avantaje materiale, s-a ogferit sa ma ajute. A sfatuit-o pe directoarea bancii sa telefoneze in Grecia pentru a nu-si supara, prea tare, singurul client sigur.
Si s-a gasit solutia miraculoasa. Directoarea a fost sfatuita sa -si mobilizeze colectivul si sa stranga unele contributii personale care sa ma scota din situatia precara fara o vizita tur – retur de la banca acasa. S-a aprobat ca fiecare functionar al bancii sa iasa la interval cu cate un euro.
– Cati sunteti ? – am intrebat cu ochii cat cepele. Aude ?
– Trei…Nu aveti noroc. Daca ati fi venit dumneavoastra saptamana trecuta era altceva…Intre timp a intervenit restructurarea.
…Mai am o speranta. La ideea acelui inalt functionar bancar cu domiciliul in fieful electoral al primarului Mircea Hava, personal s-a angajat sa vorbeasca cu rudele sale, care, vand la piata, celebrul patrunjel de Micesti…Sa cotribuie in valuta, dupa posibilitatile mereu crescande raportate la vanzarile din piata liber organizata.
silueta– Ce parere aveti acum ? – am fost intrebat de amabila directoare a bancii grecesti cu sucursale in Romania. Vedeti, drag client, cum apar, ca pe fax, propunerile constructive ? Facem totul pentru ca depunatorul roman, adica dv. stimate si respectabile domn, sa se simta la noi cat mai bine si din ce mai bine. Asa se obtine perfectiunea activitatii bancare… In lipsa banilor, m-a condus pana la iesire, insusi directoarea bancii. Mi-a facut tai-tai…gest pe care l-am calificat ca nefiind de bun augur si pentru banca….Daca neamul inaltului functionar bancar, care si-a pus prestigiul in joc sa ma ajute, este unul sub media pe judet, m-am ars. …Si ce daruri frumoase, astea…dobanzi bancare… mi-au promis grecii.

Radu Gligor

Despre Redacția ProAlba 35912 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*