Cugir: Acţiune de amploare a poliției

Polițiștii din Cugir au organizat o acţiune cu efective mărite, în oraș. Au fost legitimate 158 de persoane, controlate 28 de autovehicule și au identificate 5 persoane bănuite de săvârșirea de fapte penale. La data de 28 noiembrie 2019, Poliția Orașului Cugir a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza oraşului, în scopul creşterii siguranţei publice, prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi prevenirii accidentelor rutiere. La acţiune, alături de poliţiştii din Cugir au participat polițiști ai Serviciilor Rutier și  Investigare a Criminalității Economice precum și polițiști locali.

Au fost legitimate 158 de persoane și au fost controlate 28 de autovehicule.

Au fost constatate 40 de abateri de natură contravențională, sancţionate cu amenzi în valoare de 14.545 lei, au fost reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii au pus în executare un mandat care l-a vizat pe un bărbat condamnat la închisoare și au identificat 5 persoane care sunt bănuite de săvârșirea unor infracțiuni.

Față de una dintre persoane, polițiștii au luat măsura reținerii. 

Exemple:    

Polițiștii de investigații criminale i-au identificat pe doi tineri, de 16 și 17 ani, din Cugir care sunt bănuiți de furt calificat. Se pare că, în data de 19 noiembrie cei doi ar fi pătruns, prin efracție, în apartamentul unei femei din Cugir și ar fi sustras mai multe produse electronice, un parfum și alte bunuri personale. O parte din bunuri au fost recuperate, iar polițiștii l-au reținut pe minorul de 17 ani, urmând ca în cursul zilei de azi, 29 noiembrie, să fie prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate pentru recuperarea integrală a prejudiciului și pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi minori.

Tot ieri, 28 noiembrie, polițiștii de investigații criminale din Cugir au identificat un bărbat de 35 de ani, din Cugir care împreună cu o minoră de 16 ani, din oraș ar fi tâlhărit un vârstnic. Se pare că, la data de 23 iunie 2019, cei doi l-ar fi abordat pe un bărbat de 85 de ani, din Cugir, sub pretextul că doresc să-l ajute să ajungă acasă. Vârstnicul ar fi acceptat ajutorul, iar odată ajunși în locuință, tânăra l-ar fi ținut de vorbă, iar bărbatul i-ar fi sustras, dintr-un dulap, suma de 4.000 de lei. Pentru a-și asigura scăparea, cei doi l-ar fi împins pe bătrân. Sunt cercetați pentru tâlhărie calificată.

Tot în cadrul acțiunii desfășurate ieri, polițiștii de investigații criminale l-au identificat pe un minor d 17 ani, din oraș, care este bănuit că în noaptea de 31.10/01.11.2019 ar fi furat un covor, în valoare de 700 de lei, lăsat în scara unui bloc. Covorul a fost recuperat și restituit păgubitei, iar minorul este cercetat pentru furt calificat.

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*