CUGIR| A început instruirea personalului medical pentru noul aparat RMN de la Spitalului Orășenesc

Achiziționat de Primăria Orașului Cugir printr-un proiect european, RMN-ul a intrat în posesia unității medicale în urmă cu aproximativ două luni, perioadă în care a fost montat și s-au făcut toate probele necesare funcționării sale la parametrii de siguranță și performanță declarați de producător. În această perioadă la nivelul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală se desfășoară training-ul medicilor și asistenților sub îndrumarea producătorului SC SIEMENS HEALTHCARE SRL.

Despre primele impresii și modul în care decurg pregătirile personalului au discutat Primarul Adrian Teban împreună cu managerul spitalului, Florin Arion și echipa medicală condusă de medicii radiologi, Mohora Paula și Văduva Dan Valentin. Cei doi specialiști apreciază că perioada de instruire a asistenților medicali va continua inclusiv după plecarea firmei producătoare, pentru că interesul este acela de a utiliza cu precizie noua aparatură, RMN-ul fiind o investigație de finețe care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice. Între timp, pacienții din Cugir și zonele limitrofe se pot înscrie pe liste de așteptare, în baza trimiterilor de la medicii specialiști.

RMN-ul spitalului din Cugir este un aparat Siemens, Magnetom Altea 1,5 T, în valoare de aproape 4.363.000 lei care îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate în domeniul imagisticii, beneficiind de cele mai noi softuri din domeniul medical. Este noul sistem de tunel deschis care oferă siguranță deplină în a asigura productivitatea, reproductibilitatea și satisfacția pacientului necesară pentru RMN. Fiind unul din modele noi, este prevăzut cu modalităţi de reducere a anxietăţii, un aspect important în cazul multor pacienți. Acest echipament este dotat cu un număr mare de aplicații clinice, permițând examinări pentru toate domeniile imagisticii prin rezonanță magnetică.

Trebuie spus că pentru dotarea spitalului cu RMN s-a impus crearea unui spațiu special, care să respecte condițiile de compabilitate electromagnetică impuse de manualul de preinstalare RMN. Este vorba despre un container modular realizat din panouri termo-izolante, cu o structură de rezistență din profile metalice, izolată fonic cu vată minerală în zona RMN și panouri de lemn în zona cuștii Faraday și a camerei tehnice. Costurile pentru achiziționarea și montarea containerului s-au ridicat la peste 446.000 lei.

Întreaga investiție a fost realizată prin proiectul european derulat de Primăria Cugir privind “Modernizare Ambulatoriu prin achiziție de dotări”, în baza căruia au mai fost achiziționate alte 59 de echipamente medicale, în valoare totală de 9.000.000 lei, au transmis reprezentanții adminsitrației locale.

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*