CS Unirea Alba Iulia scrie din nou istorie la nivel european: Ana Rodea-rezultat bun, la primul record național în proba de 35 de km marș

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia scrie o nouă filă de istorie, pentru atletismul românesc, după ce Ana Rodean obține un rezultat bun la primul record național în proba de 35 de km marș, ocupând poziția a 13-a la Campionatul European din Cehia.

Campionatul European de Marș a fost organizat duminică, 16 mai 2021, la Poděbrady, localitate cehă cu tradiție pentru astfel de competiții de elită la nivel european.

La 36 de ani, după ce ani la rând a cucerit pe plan național proba de 20 de km, Ana Rodean a participat la proba de 35 de kilometri marș, nou introdusă în competiție și a obținut, astfel, primul record național la o astfel de probă, cu timpii 2:59:27. Sportiva a ocupat locul 13, un rezultat foarte bun mai ales în contextul în care a participat în premieră la o astfel de probă.

Atleta Mihaela Acatrinei, de la CS Unirea Alba Iulia, a concurat ca de obicei la proba de 20 de kilometri marș, obținând timpii 1:42:37. Sportiva ar fi obținut un rezultat mult mai bun dacă nu ar fi întâmpinat probleme medicale înainte de debutul competiției.

”Este de apreciat că, în ciuda problemelor medicale, Mihaela Acatrinei a continuat și terminat cursa, în contextul în care în alte situații similare sportivele au abandonat-o. Suntem obișnuiți ca ea să nu renunțe, indiferent de dificultățile care apar. Ana Rodean, prima sportivă româncă participantă la proba de 35 km marș, obține un rezultat foarte bun, care oferă speranțe de calificare la Campionatul Mondial de Atletism de la Eugene, Oregon, Statele Unite ale Americii, din 2022. Felicit întreg lotul care a reprezentat cu cinste România în Cehia” – Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Cele două atlete sunt antrenate de către prof. Gabriel Avram, care a făcut parte din lotul României la Campionatul European de Marș, compus din 7 sportivi (4 la masculin și 3 la feminin) și 3 oficiali. La startul competiției s-au aliniat 212 sportivi din 25 de țări. Felicitări tuturor!

 

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*