Crucea Roșie Română a deschis Banca de Alimente şi în Alba Iulia, în parteneriat cu Carrefour România

Crucea Roșie Română anunță lansarea proiectului Banca de Alimente în județul Alba. Programul social Banca de Alimente a devenit operațional în Alba Iulia prin intermediul parteneriatului încheiat cu noul hipermarket Carrefour România din incinta Carolina Mall, iar lansarea marchează cea de-a 29-a implementare a programului Banca de Alimente la nivel de județe în țară, având ca partener Carrefour România.

Lansat inițial în anul 2009, proiectul Banca de Alimente s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru sprijinirea persoanelor fără venituri sau cu venituri extrem de reduse, inspirat de modele similare de succes implementate în diverse țări din întreaga lume. În România, peste 500.000 de persoane au beneficiat de ajutor prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roșii Române, reprezentând o prezență solidară și eficientă pentru cei aflați în situații de dificultate.

„Ȋntr-o lume în care bunăstarea trebuie împărțită, Banca de Alimente este un exemplu elocvent al faptului că mici gesturi de bunătate pot avea un impact enorm. Fiecare donație, fiecare efort depus pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, ne apropie mai mult de un viitor în care nimeni să nu mai sufere de foame’’, a declarat Adrian Dușa, director filiala de Cruce Roșie Alba.

„Ȋn Carrefour România, ne angajăm să promovăm și să consolidăm solidaritatea în comunitatea noastră și dincolo de granițele ei, ne încredem în puterea unității noastre şi avem convingerea că solidaritatea stă la baza unui viitor mai prosper pentru toți. Banca de Alimente a Crucii Roşii Române, proiect căruia ne-am alăturat încă de la începutul său, acum peste 14 ani, este dovada faptului că fiecare gest de contribuție, indiferent cât de mic sau mare, contează şi aduce o rază de speranță în viața celor aflați în dificultate”, a declarat Ştefan Urziceanu, Head of CSR, Carrefour România.

Mecanismul de funcționare al programului este simplu: programul se bazează pe donații de alimente greu perisabile, achiziționate de clienții magazinului Carrefour România. Aceste alimente sunt depuse în containere special amenajate, amplasate după casele de marcat. Apoi, acestea sunt colectate de filiala Crucii Roșii Alba și transportate către depozitele dedicate, unde sunt sortate și ambalate în pungi personalizate. Fiecare pachet conține aproximativ 12 kg de alimente, suficiente pentru a acoperi necesitățile alimentare ale unei familii compuse din trei membri pentru o perioadă de 2 săptămâni.

Printre alimentele acceptate pentru donații se numără articole precum: mălai, făină, zahăr, ulei, orez, grâu, arpacaș, griș, fasole, mazăre uscată, linte, conserve (carne, pește, pate de ficat, dulceață, compoturi), produse instant (supe, fulgi de fasole, fulgi de cartofi), paste făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și multe altele.

Familiile din comunitățile vulnerabile se confruntă în mod constant cu lipsa hranei, iar sprijinul lor imediat și continuu este esențial. Crucea Roșie Română încurajează implicarea tuturor oamenilor în această inițiativă umanitară.

Prin parteneriatul cu Carrefour România, programul Banca de Alimente devine o prezență solidă și o speranță în județul Alba. Crucea Roșie Română rămâne dedicată misiunii sale de a oferi ajutor și sprijin celor care au nevoie, demonstrând că oamenii din comunitate pot face o schimbare semnificativă atunci când se unesc în sprijinul celor mai vulnerabili.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*