Crin nu mai candidează la prezidenţiale. Anterior anunțului, liberalii din Alba Iulia și-au declarat susținerea pentru Iohannis

crin antonescuCrin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, 31 mai , că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune punct și în privința interimatului pe care îl are la conducerea PNL.„Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei sa facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce însemană presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru poetoni şi nu pentru baroni” (…) Pun capăt chiar şi interimatului meu, iar luni îi voi ruga pe colegii mei din BPC să preia efectiv toate atribuţiile care trebuie exercitate în această lună care ne desparte de Congresul din 28-29 iunie”, a declarat Antonescu.

roman 01Într-o postare făcută pe contul său de facebook, Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia a scris, încă de vineri seara, că “în urma consultărilor largi cu majoritatea colegilor liberali, organizatia municipala PNL Alba Iulia a adoptat doua decizii importante: 1. Ii solicitam domnului Klaus Johannis sa intre in cursa prezidențiala din noiembrie, bucurându-se de întreg sprijinul nostru. Consideram ca domnia sa poate deveni presedintele de care romanii au nevoie, un om care a schimbat fata Sibiului, care are relații excelente cu liderii europeni si care este garantul democratiei si a statului de drept, in fata invaziei brutale a PSD in justiție; 2. PNL Alba Iulia susține fuziunea PNL cu PDL, intr-un proiect national, cu pastrarea denumirii partidului, cel mai vechi din România. Sustinem foarte clar ca PNL sa dea candidatul dreptei la presedintie, iar PDL viitorul premier al României.”

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*