Corneliu Mureșan: PSD face dreptate pentru pensionari! În anul 2024 pensiile vor crește de două ori

Toate pensiile vor crește, începând cu 1 ianuarie 2024, prin indexarea cu 13,8% a punctului de pensie. Mai mult decât atât, începând cu luna septembrie a anului 2024, va fi finalizat și procesul de recalculare a pensiilor. Astfel, guvernul PSD, condus de Marcel Ciolacu, va fi primul guvern care va implementa atât o indexare cât și o recalculare a pensiilor în același an. De aceste măsuri vor beneficia 87.000 de seniori din județul Alba.

Sunt nu doar niște măsuri asumate și promisiuni duse la îndeplinire, ci și un mod de a face dreptate pensionarilor. Sunt măsuri viabile și sustenabile, chiar dacă și de data aceasta s-au găsit fel și fel de opozanți care să acuze iresponsabilitate fiscală ori s-au grăbit să pună o etichetă electorală acestor măsuri. Nu întâmplător, ei sunt în mare parte aceeași politicieni care urlau placa iresponsabilității și în cazul pachetului de măsuri fiscale, dar și cei care au produs gaura bugetară care a dus la nevoia acelor măsuri fiscale.

Pensiile vor crește de două ori în anul 2024. Prima dată, la 1 ianuarie, cu 13,8%, prin creșterea punctului de pensie, respectiv a doua oară, de la 1 septembrie, prin noua lege a pensiilor, care prevede recalculare și corectarea nedreptăților. Acest nou proiect de lege a fost validat de Comisia Europeană și Banca Mondială.

Creșterea pensiilor este, în bună parte, și rezultatul pachetului de măsuri fiscale adoptat recent. Creșterile de taxe și impozite nu au fost gândite, așa cum s-au grăbit mulți să acuze, doar pentru a acoperi o gaură bugetară moștenită de actualul Guvern, ci și pentru a putea lua astfel de decizii, pentru a oferi venituri mai mari și un trai mai decent pensionarilor. Asta și pentru că, la pachet cu măsurile fiscale, au fost introduse o mulțime de măsuri prin care au fost reduse cheltuielile cu aparatul de stat, de la reducerea unor posturi și până la anularea unor sporuri și beneficii aberante.

Mai mult decât atât, renegocierea PNRR, legat de eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru pensii, a fost și rămâne o prioritatea PSD, una pentru care președintele PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, a depus eforturi susținute la Bruxelles.

Știm că există fel și fel de ”economiști” de ziua a șaptea, chiar și printre partenerii noștri de guvernare, care ar vrea să vadă pensiile înghețate încă 20 de ani. Aceștia își imaginează că pensionarii pot și trebuie să se descurce cu venituri cât mai mici. În vocabularul lor nu există cuvântul echitate.

PSD a fost și va rămâne un partid care va lupta până la capăt pentru echitate socială, pentru ca statul să sprijine cât mai mult categoriile vulnerabile, pentru ca pensionarii să aibă un trai decent.

Corneliu Mureșan – PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 35931 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*