Cornel George Comșa: „55 de lei pentru manuale nu înseamnă respectarea legii”

comsaGuvernul României a luat miercuri, 9 septembire 2015, o decizie ilegală, decontarea a 55 de lei din costul manualelor pentru elevii claselor XI/XII. Măsura este ilegală deoarece Legea Educației vorbește de executarea obligației în natură, iar suma de 55 de lei nu este suficientă pentru achiziționarea tuturor manualelor școlare și nu este prevăzută situația profesilor și elevilor din învățământul obligatoriu particular.

Am semnalat această problemă încă din luna decembrie a anului 2014 prin interpelarea ministrului educației de atunci. Răspunsul ministerului a fost mai degrabă evaziv și nu în sensul asigurării respectării legii de către minister. Așadar, ministrul Remus Pricopie e direct responsabil de această situație, și, în consecință, voi solicita colegilor deputați demararea procedurii privind angajarea răspunderii ministeriale, în conformitate cu art. 109 din Constituția României, Legea nr. 115/1999 dar și cu Regulamentul Camerei Deputaților.

Pe 24 august 2015, am repus această problemă în atenția opiniei publice, și, datorită unor eforturi comune, Ministerul Educației a recunoscut că nu a respectat timp de 4 ani legea și a prejudiciat elevii. Din aceste considerente, trebuie formată de urgență o comisie de anchetă care să stabilească cu exactitate vinovații și aceștia să răspundă conform legii.

O altă eroare a Ministerului Educației este cea a modificării structurii anului școlar fără a ține cont de propunerile elevilor. Propunerile elevilor au constat în alinierea cu celelalte state din Europa și finalizarea școlii la data de 1 iunie. Ministerul a înțeles ca elevii să stea mai mult în canicula lunii iunie și prin asta să afecteze și activitatea turistică. Evident, nu trebuie ca operatorii din turism să decidă structura anului școlar, dar această nouă decizie este unanim contestată de opinia publică.

Biroul Parlamentar al deputatului

Cornel George Comșa

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*