Copiii: sportul și educația. Checked task?

sportAnul ăsta, cel puțin eu, am privit cum Internetul a fost „strivit”, ca să zic așa, de teancul virtual al listelor de realizări pe anul trecut și al promisiunilor pentru anul viitor. Cam 90% din cele pe anul viitor sunt promisiuni culinare și sportive. Hai, serios, chiar de la începutul anului? Din experiență, pot spune că o cură de slăbire se începe duminica. Deci, de ce nu s-a început de Revelion? Totuși, doresc mult succes anul viitor în sport și nutriție (adică sănătate curată) iar apoi pe celelalte multe alte planuri! Ne facem planuri, ne gândim, deci, cum să mâncăm mai bine, cât de mult o să mergem la sală, la alergat sau cu bicicleta. Dar hai să ne concentrăm și asupra unui aspect essential: sănătatea kinderilor noștri. Tu cei ai facut anul trecut pentru piticii tăi? Și, după cum observi, nu am pus piticii în ghilimele. Ei bine, la noi, lucrurile stau cam așa:

  • 8 ani de Crăciunuri Fericite (sau Crăciuni Fericiți, cum i-o zice…)
  • patinaj pe gheață (antrenamentele continuă, la anul urmează o nouă pereche de patine. Domnișoara nu știe încă, m-ar chinui psihic tot anul…)
  • înot (spre marea sperietură a mămicii care și-a văzut pruncuța înotând relaxată la Bazinul Olimpic, pe culoarul central)
  • bicicletă la greu, ca să zic așa. Cu urcare pe Mamut și apoi sus fundulețu’ și coborâre pe pedale până la bază. Aproximativ 8 kilometri până la cea mai apropiată înghețată)
  • parada modei floricelelor (așa-s sportivele, chiar și rochițele din frunze vin bine pe ele)
  • hopa sus în copăcel, la Parcul de Aventuri, aventuri pe traseul mov până la plictiseală, început traseul galben și făcut primele 5 etape din el)
  • a început clasa I (entuziasmul durează, la fel și coafura, he, he, he)
  • începe să stăpânească, din ce în ce mai bine, Monopoly. Am renunțat la varianta „kids”, am trecut la varianta profi, cu card în loc de bani. Deci, another business woman in the family!

cartiDupă cum se vede, sportul deține un loc important. Ne plac mult sandwichiurile calde la cuptor, deci e musai să îl practicăm. Și nu ajungem să îl practicăm pe atât de mult cât ar trebui. Dar pentru asta există listele pentru anul viitor, nu? Urmează, așadar, un mix reușit de sportul minții și al corpului: să citim mai mult și mai bine și să mai și reținem ce citim, să ne ținem de școală cu chef și cu rezultate bune și să jucăm bine de tot Carcassone (de fapt, acum vreo 5 ore am jucat deja primul joc și a fost super-tare). Urmează: să ne punem un picuț și pe schiuri, să începem să jucăm „Catan”, să cumpărăm un cort și să mergem să îi arătăm Mamutul (ar fi păcat să nu vadă și cortul Mamutul, e așa de frumos pe acolo…), să facem sport cel puțin la fel ca anul care tocmai s-a încheiat. A, și să mergem la Minions 3. Neapărat.

Respect pentru toți cei care duceți o viață sănătoasă și fericită alături de copiii voștri!

Acest articol v-a fost oferit de Aristocrat Boutique

www.aristocratboutique.ro

Articol publicat în Revista ProAlba. Ediția print poate fi vizualizată AICI.

 

 

Despre Redacția ProAlba 31359 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Copiii și părinții, bunicii, frații și surorile mai mari, mătușile și unchii, educatorii, învățătorii, profesorii, preoții, cei din sănătate și mass media, și, de ce nu, vecinii, cei din orice înseamnă activitate socială și cei pe care nu i-am spus, noi toți, să acumulăm Educație și Experiență despre ceea ce înseamnă viața. Doar așa ne putem educa copiii, nepotii, și să viețuim cu ei, și atât. FII! Frică. Iubire. Iubire! Dumidalba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*