Consiliul Județean Alba a semnat contractul pentru execuția Centrului de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos

conferinta colectare deseuriConsiliul Județean Alba a finalizat procedura de achiziție publică pentru cel mai mare contract de lucrări din cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”. În 21 ianuarie 2015 a fost semnat contractul pentru execuția Centrului de management integrat al deșeurilor de la Galda de Jos. Investiția în valoare de 86.856.819,70 de lei, fără TVA, va fi realizată de Asocierea SC Porr Construct SRL – SC Porr Bau GmbH – Entorsa Italia SpA. Perioada de execuție a contractului este de 15 luni. Antreprenorul va proiecta și construi la Galda de Jos o stație de sortare (capacitate de 42.213 de tone pe an) și o stație de tratare mecano-biologică (capacitate 85.566 tone pe an) și va executa depozitul conform unde vor fi depozitate deșeurile colectate la nivelul întregului județ. Celula depozitului va avea o capacitate de 543.000 metri cubi de deșeuri.

depozit colectare deseuriCentrul de management integrat al deșeurilor va fi construit în extravilanul localității Galda de Jos, la o distanță de 16,5 km de Alba Iulia, principalul generator de deșeuri, și la aproximativ 6 km de orașul Teiuș. În cadrul stației de sortare vor fi selecționate deșeurile reciclabile colectate separat în județ, respectiv sticla, hârtia și cartonul, plasticul și metalul. Staţia de tratare va avea rolul de a trata din punct de vedere biologic deşeurile biodegradabile, reducându-se astfel semnificativ cantitatea care va ajunge, în final, în depozitul conform.

Consiliul Județean Alba a semnat în 28 ianuarie 2014 și contractul privind execuția lucrărilor de închidere a depozitului neconform de deșeuri de la Alba Iulia. Rezultatul procedurii de achiziție a fost contestat la CNSC și, ulterior, la Curtea de Apel. Ambele instituții au menținut rezultatul licitației. Contractul a fost încheiat cu societatea Bilfinger Baugesellschaft MBH Viena, are o valoare de 8.615.503,96 lei, fără TVA și se va derula pe o perioadă de 11 luni. Depozitul neconform din Alba Iulia este singurul care mai este depozit colectare deseuri 1funcțional în județul Alba, activitatea de depozitare urmând să fie sistată în iulie 2015. Pentru celelalte șase depozite neconforme care vor fi reabilitate din punct de vedere ecologic (Cîmpeni, Abrud, Cugir, Ocna Mureș, Aiud și Blaj) contractele de execuție au fost încheiate în 18 noiembrie 2014. De asemenea, contractul privind realizarea a două stații de transfer deșeuri, la Blaj și Tărtăria, a fost semnat în 16 septembrie 2014 cu Asocierea SC Hidroconstrucția SA – SC Iridex Group Construcții SRL – SC Argif Proiect SRL.

Cele nouă contracte de lucrări încheiate în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” au o valoare totală de aproximativ 124,35 milioane de lei (circa 28,2 milioane de euro). Informații complete despre proiect pot fi obținute pe site-ul www.ecoalba.ro.

Proiect confinanțat din Fondul European de dezvoltare Regională prin POS Mediu

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*