Colectivul Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a organizat la Alba Iulia un atelier de lucru

Colectivul Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a organizat miercuri la Alba Iulia un atelier de lucru la care au participat 40 de medici specialiști cardiologi și medici de familie din Alba Iulia.

Cu această ocazie a fost lansat programul regional CardioREGIO, un set de acțiuni destinate reducerii mortalității prin boli cardiovasculare în regiunea noastră. Acest set de acțiuni are ca scop principal consolidarea legăturilor dintre centrul universitar Târgu Mureș și rețeaua formată din medicii specialiști și de familie din județele arondate, care sunt în principal cele din regiunea Centru: Mureș, Alba, Bistrița, Sibiu, Harghita și Covasna. Pentru acestea, Târgu Mureșul este centru terțiar care primește și rezolvă atât urgențele cardiovasculare majore cât și cazurile complexe care nu pot fi rezolvate în spitalele teritoriale, clinica de cardiologie din SCJU Tg.Mureș internând în fiecare an peste 1,500 urgențe CV majore din această rețea.

Prof. Theodora Benedek, președinta Filialei Mure a Societății Române de Cardiologie și Șefa Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș, a prezentat programul CardioREGIO, care cuprinde 10 registre de boli cardiovasculare în regiunea Centru, fiecare registru fiind axat pe un anumit tip de patologie cardiovasculară (infarct miocardic, insuficiență cardiacă, aritmii, etc). Registrele CardioREGIO demarate de Clinica de Cardiologie din Târgu-Mureș vor fi primele registre regionale de boli cardiovasculare, care vor inventaria situația existentă pe teren din punct de vedere al patologiilor cardiovasculare, oferind un suport concret pentru fundamentarea acțiunilor care își propun creșterea accesului la tratament a bolnavilor cardiovasculari.

Cu ocazia întâlnirii au fost prezentate și metodologiile moderne de tratament practicate în clinica din Târgu Mureș precum și noile facilități de diagnostic imagistic performant oferite de noul AngioCT Photon Counting din Târgu Mureș, unicul din România de acest tip și vârf de tehnologie pe plan mondial. 

Programul CardioREGIO este susținut de filiala Mureș a Societății Române de Cardiologie, Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, Fundația Cardiolider și Asociația Transilvană de Terapie Transvasculară și Transplant Kardiomed.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*