Cod Portocaliu și Galben, în județul Alba. Sunt anunțate averse torențiale

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 31 mai, ora 11.00-31 mai, ora 23.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

COD PORTOCALIU. Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12.00-31 mai, ora 20.00. Fenomene vizate:averse torențiale Zone afectate: județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore), transmite ANM.

COD PORTOCALIU pentru fenomene meteo, averse torențiale.

În județul Alba, zona munților Apuseni și Meridionali în 31.05.2023  între orele 12.00 – 20.00 vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…45 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm cetățenilor:

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei provenite din precipitații.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ, anunță ISU Alba.

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*