COD GALBEN pentru județul Alba. Zile cu temperaturi deosebit de ridicate și instabilitate atmosferică

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 1 iulie. Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat

În Crișana, Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în Moldova se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade, pe arii restrânse mai ridicate în sud și în est. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 1 iulie, ora 20.00-2 iulie, ora 10.00.  Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Notă: pe parcursul zilei de luni (1 iulie) local vor fi manifestări de instabiliate în nord-vestul și centrul țării. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 2 iulie Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat.

În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală și sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală. 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN. Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 10.00-3 iulie, ora 10.00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică.

În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de    20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp. Notă: miercuri (3 iulie) manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

 

Despre Redacția ProAlba 38461 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*