Centrul Județean de Excelență Alba propune concursuri interesante și în acest an școlar

Centrul Județean de Excelență Alba propune și în acest an școlar câteva proiecte – concurs foarte interesante, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Aceștia din urmă sunt invitați să participe atât cu elevii, la secțiunile pentru elevi, din cadrul concursurilor, dar și în calitate de cadre didactice la secțiunile de comunicări dedicate profesorilor.

Informațiile cu privire la concursuri sunt publicate și pe site-ul instituției. Iată câteva informații despre fiecare concurs:

– Târgul Firmelor de Exercițiu „Antreprenoriat prin firme de exercițiu”

Este un concurs aflat la a treia ediție și este cuprins în calendarul concursurilor naţionale şcolare care se vor organiza și desfășura fără finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2023-2024, pentru elevii din învățământul secundar, la Secțiunea O – Învăţământ profesional și tehnic, pag. 6, nr. 08. Detalii suplimentare se găsesc pe:

www.cjexalba.ro/a-treia-editie-a-targului-firmelor-de-exercitiu-antreprenoriat-prin-firme-de-exercitiu.

– Societatea românească – societate europeană

Este un concurs multidisciplinar, având nu mai puțin de 11 secțiuni. Este cel mai vechi concurs organizat de CJEx Alba și este cuprins în lista proiectelor de educație extrașcolară internaționale, naționale, regionale și interjudețene organizate în anul școlar 2023 – 2024 (CAER 2024), Anexa nr. 3, la pag. 1, nr. 14. Cei interesați pot găsi mai multe informații pe:

www.cjexalba.ro/concursul-societatea-romaneasca-societate-europeana.

– Arc peste timp – Bicentenarul nașterii lui Avram Iancu

Anul 2024 este desemnat „Anul Avram Iancu”, conform legii nr. 223/2023, iar proiectul educațional „Arc peste timp – Bicentenarul nașterii lui Avram Iancu” se înscrie în seria manifestărilor dedicate marcării a 200 de ani de la nașterea marelui revoluționar pașoptist. Concursul este cuprins în lista proiectelor de educație extrașcolară internaționale, naționale, regionale și interjudețene organizate în anul școlar 2023 – 2024 (CAER 2024), Anexa nr. 3, la pag. 1, nr. 13. Mai multe detalii se găsesc pe: https://cjexalba.ro/concursul-arc-peste-timp.

– Fascinația sportului – Sportul și stilul de viață sănătos

Concursul se va desfășura pentru al doilea an consecutiv și este cuprins în calendarul activităților educative județene din anul școlar 2023-2024 al ISJ Alba, la pag. 2, nr. 13. Detalii suplimentare se găsesc pe:

www.cjexalba.ro/a-doua-editie-a-concursului-fascinatia-sportului-sportul-si-stilul-de-viata-sanatos

Referitor la aceste proiecte – concurs, directorul instituției, prof. Adrian Simion, a declarat: „Ne bucurăm că și în acest an școlar, printr-o muncă susținută a conducerii instituției și a profesorilor din echipa de proiecte, am reușit să punem aceste concursuri în rândul concursurilor care apar în calendarul de la Ministerul Educației sau cel de la ISJ Alba. Este și aceasta o recunoaștere a seriozității cu care noi, la Centrul Județean de Excelență Alba, înțelegem să ne facem datoria față de elevi, ca principali beneficiari ai educaței. Pot spune că la majoritatea concursurilor se oferă premii în bani elevilor clasați pe podium. Și în acest an avem sprijin din partea Primăriei Municipiului Alba Iulia și din partea Consiliului Județean Alba și putem oferi acele premii. În plus, cele mai bune materiale propuse de elevi și de profesori vor fi publicate în revistele CJEx Alba, în această vară, toate cele trei publicații ale instituției având ISBN / ISSN. Numerele revistelor, apărute până acum, se găsesc pe www.cjexalba.ro la secțiunea «Publicații». Ne-am bucura să avem cât mai mulți participați, mai ales că la edițiile anterioare am avut concurenți atât din județ, cât și din țară. Noi suntem pregătiți din punct de vedere organizatoric și le dorim mult succes tuturor participanților.”

 

Despre Redacția ProAlba 37528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*