Cateva zeci de soferi si pietoni din Alba Iulia s-au ales cu sanctiuni din partea politistilor rutieri

Actiunea politistilor s-a desfasurat, ieri, in Alba Iulia pe parcurcursul citorva ore. Pietonii si soferii care au incalcat legea s-au ales, in total, cu cateva zeci de sanctiuni contraventionale care au insumat aproape 7000 de lei noi. Politistii tin sa le reaminteasca pietonilor, cateva lucruri pentru ca acestia sa nu devina victime ale accidentelor rutiere:

Să traverseze drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face în siguranţă.

La trecerile de pietoni semaforizate, să traverseze doar pe culoarea verde a semaforului electric

Să nu pună conducătorii de autovehicule în situaţia de a frâna brusc, pe un carosabil alunecos, acoperit cu zăpadă sau polei, pentru a le acorda prioritate

Să fie precauţi când traversează noaptea sau în condiţii de vreme nefavorabilă (ceaţă, ploaie, ninsoare). Ideal ar fi să aibă aplicate pe haine accesorii reflectorizante;

Să nu traverseze, strecurându-se printre autovehiculele parcate în apropierea bordurii sau a  trotuarului;

Să nu se angajeze în traversare atunci când se apropie maşina salvării, a pompierilor, a poliţiei, cu semnalele de atenţionare acustică sau luminoasă în funcţiune.

aracerвзлом wi fi пароля программой

Despre Redacția ProAlba 38048 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*