Case de pariuri celebre care sponsorizează echipe de fotbal

Fotbalul este sportul național românesc iar interesul oamenilor către fotbal este în permanentă creștere. Și cum echipele de fotbal, indiferent de liga în care activează, au nevoie de susținere, unii dintre cei mai proeminenți sponsori sunt faimoasele case de pariuri.

Dacă ne uităm la exemplele internaționale, cele mai mari echipe de fotbal din lume își urmează traseul plin de succes, alături de companii uriașe. Acest tip de parteneriat este menit să ajute imaginea ambelor părți, dar mai ales în cazul echipei de fotbal, să susțină performanțele scontate de aceasta. Spre exemplu, Manchester United primește anual din partea Chevrolet, 70 de milioane de euro, în timp ce Real Madrid are parte de o sponsorizare anuală de 32 de milioane de euro de la Fly Emirates.

Dar să vedem care este situația sponsorizărilor în cazul echipelor românești, având în vedere că 57% dintre echipele de primă ligă poartă pe tricouri numele unor case de pariuri.

Fortuna – Dunărea Călărași 

Fortuna este unul dintre cele mai cunoscute cazinouri, atât în mediul online cât și prin agențiile sale stradale. Dacă ești familiar cu serviciile de gambling oferite de eFortuna, știi că acest cazinou excelează prin calitate și un portofoliu incitant de jocuri. Fortuna a intrat de curând însă și în grupul marilor sponsori care investesc în echipele de fotbal în care cred. În primul rând, Fortuna susține echipa națională de fotbal, cu o investiție de 500.000 de euro anual ce merge către Federația Română de Fotbal.

De curând însă, Fortuna și-a asociat imaginea cu echipa de fotbal de Liga 1, Dunărea Călărași, echipă care primește 60.000 euro pentru primul an al colaborării. Acest parteneriat a fost gândit pentru o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire, în funcție de performanță. 

Netbet – FCSB 

Implicarea pe care o are Netbet în sponsorizarea unor diferite evenimente sportive este una foarte mare. În 2017, faimosul explorator Daniel Cinghea a avut parte de susținerea Netbet pentru a înfrunta cele mai înalte vârfuri ale Americii de Sud. Anul acesta, Netbet investește în două echipe care participă la Campionatului Național de Raliuri.

În ceea ce privește interesul Netbet îndreptat spre fotbal, jucătorii de la FCSB se mândresc cu o sponsorizare care le aduce anual 500.000 de euro. Asocierea celor două companii lovește cu putere în capacitatea de dezvoltare a amandurora, având în vedere că cea mai îndrăgită echipă de fotbal românească își unește forțele cu întreaga bază de date pe care o deține Netbet. Alexandre Mangaud, CMO NetBet Global vorbește despre colaborare astfel:  „Noi nu am intrat în această industrie doar din dorința de a face afaceri, ci mai ales din pasiunea comună pe care o împărtășim cu tot personalul clubului Steaua: fotbalul – cu emoțiile și surprizele lui și, mai ales, cu capacitatea acestui minunat sport de a aduna atât de multă lume laolaltă. Iar Steaua București este în România însăși esența acestor valori. Intrăm cu entuziasm în acest parteneriat pentru că știu că vom face împreună pentru fotbal mult mai mult decat am fi făcut în mod separat„. 

Betano – Universitatea Craiova 

Betano este o casă de pariuri extrem de prezentă în activitatea fotbalului în România. Acest lucru se evidențiază mai ales prin faptul că Betano este sponsorul oficial al Ligii 1 din țară, care îi și poartă numele acum – Liga 1 Betano. La nivel internațional, Betano susține și echipele FC Olympiacos și FC PAOK, drept urmare, un interes în a susține o echipă românească din Liga 1 era inevitabil.

Universitatea Craiova este echipa care primește suma de 300.000 de euro anual de la Betano, în baza unui contract care a fost semnat în 2017. Asocierea celor două entități s-a produs în urma unei analize oneste asupra imaginii pe care o deține Universitatea Craiova. Această echipă este recunoscută național ca fiind una dintre cele mai profesioniste echipe, cu o conducere care promovează transparența și corectitudinea. Această atitudine atrage un număr mare de fani în fiecare an, și prin importanța performanțelor dobândite care nu se lasă întârziate. 

Superbet – Poli Iași și FC Botoșani 

Companie fondată în 2008 de Sacha Dragic, Superbet Holding România deține aproape 1.000 de agenții stradale în întreaga țară și a luat prin surpriză terenul online al industriei de jocuri de noroc.

Implicarea Superbet în diverse evenimente sportive este una impresionantă. Ca să numim câteva, ne putem uita la echipa de motociclism, BGS Motorsport al cărui sponsor oficial devine Superbet încă din 2011. Patru ani mai târziu, Superbet se implică în susținerea echipei masculine de baschet Steaua CSM EximBank și a echipei de ciclism Dinamo BikeXpert Racing Team în 2017. Echipa națională de șah a României este și ea sprijinită de Superbet.

Este evident că fotbalul a atras atenția conducerii Superbet, prin performanța impresionantă a câtorva echipe ce aparțin Ligii 1.

Politehnica Iași și FC Botoșani sunt echipele care poartă numele Superbet pe tricourile jucătorilor. Iașul a semnat un contract de colaborare cu Superbet în 2018 care le garantează o sumă de 100.000 de euro per sezon, timp de 3 ani, pe întreg parcursul parteneriatului. “Superbet a fost mereu alături de fotbalul și de sportul românesc. De azi, suntem mândri că putem contribui la ascensiunea unei echipe tinere, dar care a surprins plăcut anul trecut prin prestația excelentă și talentul dovedit“, a menționat directorul general Superbet România, Vlad Ardeleanu.

Tot în 2017 a venit și rândul echipei FC Botoșani să-i ureze bun venit casei de pariuri Superbet în echipa sa. în același fel, echipa a atras această sponsorizare datorită performanțelor dobândite în ultima perioadă de activitate.

Nivelul de dezvoltare la care se așteaptă atât casele de pariuri menționate în acest articol cât și echipele de fotbal susținute de acestea este unul care să propulseze ambele părți. Cazinourile își pun numele, experiența și popularitatea la bătaie când vine vorba de susținerea echipelor favorite, în timp ce acestea vin cu un număr spectaculos de fani care se pot astfel bucura de tot felul de surprize, atunci când asistă la meciurile mult așteptate dar și când aleg să investească în pariuri pe site-urile cazinourilor online.

Despre Redacția ProAlba 32124 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*