Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău

Gheorghe FeneserÎn urma deselor întâlniri şi discuţii avute cu cetăţeni din judeţ, prefectul Gheorghe Feneşer a constatat o acută lipsa de informare a acestora cu privire la posibilităţile de accesare a fondurilor europene.

Prefectul judeţului Alba, domnul Gehorghe Feneşer apreciază ca extrem de importantă informarea promptă a beneficiarilor asupra tuturor posibilităţilor pe care aceştia le au pentru a accesa cât mai corect şi facil fondurile europene.

În acest sens, prefectul Gheorghe Feneşer a contactat reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei de Plăţi pentru  Dezvoltare Rurală şi Pescuit, solicitând  organizarea în judeţul Alba a unei caravane  de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi  Agenţia de Plăţi pentru  Dezvoltare Rurală şi Pescuit  a răspus pozitiv solicitării prefectului de Alba, urmând ca în viitorul apropiat să se desfăşoare în spaţiul rural din judeţul nostru o o nouă campanie de informare „Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău”

Campania are în vedere acordarea informaţiilor specifice derulării fondurilor europene acordate prin PNDR. În acelaşi timp, se urmăreşte crearea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes, astfel încât să se asigure un impact pozitiv al receptării informaţiilor. Scopul final este creşterea indicelului de absorţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR.

«Proiectul va asigura promovarea informaţiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile acordate prin FEADR, către un număr reprezentativ de cetăţeni, astfel încât să asigure cunoaşterea sau luarea la cunoştinţă a măsurilor de finanţare, a schemelor de plăţi directe aferente Axei II şi a exemplelor de succes, a condiţiilor, documentelor necesare şi etapelor de accesare a FEADR, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor ce revin beneficiarilor FEADR» precizează prefectul judeţului Alba, domnul Gheorge Feneşer.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*