Campania de curățenie de la Sebeș, coordonată de primarul Dorin Nistor: 472 de tone de gunoi strânse în 5 ore. Peste 1300 de voluntari, implicați în proiect

1 curatenie sebesNistor pentru un Sebeş curat. Iar pentru că nu au fost dispuşi să glumească cu problema atât de serioasă a gunoaielor, care au luat în stăpânire mult prea multe zone din oraş, în special la periferie, peste 1.300 de voluntari au reuşit să stabilească un record, colectând peste 472 de tone (472.910 kg) de gunoaie în numai 5 ore. La campanie au participat toate serviciile, direcţiile şi instituţiile subordonate primarului Municipiului Sebeş, toate şcolile care au fost reprezentate de circa 500 de elevi, 16 agenţi economici care au contribuit cu forţă umană şi utilaje, precum şi o mică parte din ONG-urile locale. 

2 curatenie sebesScopul principal, acela de a fi desfiinţate rampele clandestine de deşeuri, a fost parţial atins. În zona de sub Motel, precum şi la Balta lui Dolfi, intervenţiile vor continua şi în zilele următoare, fiind necesară prezenţa utilajelor. La Petreşti, acţiunea voluntarilor a atins obiectivele stabilite: a fost ecologizată rampa de pe str. Energiei, cu implicarea activă a comunităţii, a reprezentanţilor Poliţiei Locale, alături de elevi şi de un important agent economic care îşi desfăşoara activitatea în zonă. Tot în Petreşti, mai consemnăm acţiunile de pe străzile Dobrogeanu Gherea şi Molidului şi remarcăm implicarea unui grup important din partea bisericii penticostale Salem.

3 curatenie sebesLa Răhău, doar doi localnici s-au alăturat voluntarilor de la primărie, zona văii rămânând în continuare vulnerabilă.

Circa 30 de elevi şi 10 adulţi au intervenit în zona Lancrăm, alături de echipa de voluntari din primărie, iar la ora 12, acţiunea s-a încheiat, cu un bilanţ de 10 saci de deşeuri.În cartierul M. Kogălniceanu şi în zona Pielaru, cei peste 100 de voluntari au fost coordonaţi de viceprimarul Adrian Bogdan.

Nu au fost trecute cu vederea nici principalele cartiere de blocuri – Aleea Parc, Aleea Lac, cartierul L. Blaga, cartierul Valea Frumoasei. Asociaţia Gisas a ales să ecologizeze în proximitatea băii populare, o locaţie centrală, însă cu multe deşeuri, semn că educaţia ecologică reprezintă încă un deziderat.

Parcul Arini a fost abordat cu un grup de circa 70 de voluntari, proveniţi de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, precum şi de la Clubul Rotary, Arttrad şi de la cluburile sportive.

4 curatenie sebesLa Balta lui Dolfi a intervenit, prin resurse proprii, un agent economic, care a mobilizat utilaje şi circa 20 de persoane, intervenţia lor urmând a fi prelungită şi în cursul săptămânii viitoare.

Pe strada Alunului au fost mobilizate utilaje, precum şi un numeros grup de elevi de la Liceul cu Program Sportiv.

Cea mai importantă desfăşurare de forţe a fost în zona de sub Motel: peste 350 de voluntari, 3 buldoexcavatoare, 4 maşini de transport, 2 containere de mare capacitate. Şi aici, vor continua intervenţiile prin Serviciul Public Administrarea Patrimoniului, în cursul primei săptămâni din aprilie.

Pasul următor îl reprezintă monitorizarea atentă a zonelor vulnerabile şi conştientizarea populaţiei privind respectarea regulamentului de curăţenie a oraşului şi respectarea legii protecţiei mediului.

5 curatenie sebesPe această cale, anunţăm că supravegherea se va face cu maximă seriozitate, iar cei care vor mai deversa deşeuri pe spaţiul public, în locuri nepermise, vor fi amendaţi.

Mulţumim tuturor cetăţenilor care s-au alăturat campaniei noastre şi au ales să transmită un mesaj pozitiv prin curăţenia făcută în zona propriei locuinţe. De asemenea, apelăm la spiritul civic al sebeşenilor pentru sesizarea organelor competente, atunci când situaţia o impune.

Facem apel către întreaga comunitate locală ca printr-un efort comun să contribuim la un oraş curat, care să ne dea sentimentul apartenenţei şi să ne responsabilizeze.

Mulţumim agenţilor economici care ne-au fost alături: Elis Pavaje, Kronospan, Alpin 57 Lux, San Casa, SC Petrifalean, Lincoln Service, Dupex SRL, Cibali, SC Florea, Livio Dario, SC Green Days, Ferometal, Hidroconstructia, Bendis, Garbo Group, Escape Events.

Mulţumim ONG-urilor care s-au alăturat campaniei noastre: Asociaţia Gisas, Asociaţia Împreună pentru oraşul tău, Club Rotary Sebeş, Arttrad, ACS Şureanu Sebeş. Mulţumim Bisericii penticostale Salem, pastorului V. Şuteu. Mulţumim şcolilor partenere: Colegiul Naţional „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnaziala Nr. 2, Şcoala Gimnaziala M. Kogălniceanu, Şcoala Petreşti, Liceul German, Liceul Tehnologic, Liceul cu Program Sportiv.

Aparatul propriu al primarului Municipiului Sebeş a participat cu 60 de persoane, cărora li s-au alăturat toţi angajaţii Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, angajaţi ai Serviciului Public de Asistenţă Socială, Politia Locala, ISU, SVSU. Politia Municipala a făcut curăţenie în jurul sediului propriu situat pe str. Traian.

 

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*