Calin Potor: USL sustine construirea unei sali polivalente la Alba Iulia

Faptul că Alba Iulia și județul Alba are nevoie de o sală polivalentă nu mai poate fi contestat de nimeni. Recent municipiul reședință de județ a găzduit un important meci de baschet feminine, All Star Game. A fost jenant să vezi cum aproape 600 de persoane se îngrămădesc într-o sală de sport cu o capacitate de abia 300 de locuri. Ne-am făcut din nou de râs. Pentru că Alba Iulia nu are, la 22 de ani de la Revoluție, o sală polivalentă modernă care să poată găzdui un eveniment sportiv important.

Cred că Alba Iulia merită o sală polivalentă unde să poată evolua sportivii noștri de marcă. Este dacă vreți un semn de apreciere pentru fetele de la CSU LPS Alba Iulia, care au înregistrat în ultima perioadă succese remarcabile. Pentru sutele de suporteri care umplu până la refuz sala de sport de la Universitate la fiecare meci jucat acasă. O sală polivalentă ar readuce spectatorii la meciurile de handbal feminin ale echipei HC Alba-Sebeș. În aceeași sală ar putea juca echipa de volei de la Blaj. Există de asemenea și alți sportivi mai puțini cunoscuți publicului care ar beneficia din plin de pe urma existenței unei săli polivalente la Alba Iulia: boxerii și judokanii din Alba Iulia, echipa de majorete de la Câmpeni, echipele de minifotbal. Practic cei mai apreciați sportivi ai județului ar putea participa la competiții care să se desfășoare în sala polivalentă. Și nu oricum ci în fața a mii de spectatori.

Dincolo de activitatea sportivă, în sala polivalentă se vor putea organiza concerte, expoziții și alte manifestări culturale. Va deveni un centru de promovare a sportului și a actului de cultură, un reper al municipiului Alba Iulia și al județului. Iar acest lucru este posibil. Printr-un efort comun al administrației locale din municipiul reședință de județ, al administrației județene, precum și al celorlalte primării de orașe, se poate construi o sală polivalentă modernă în beneficiul tuturor locuitorilor. Din punct de vedere financiar sala polivalentă este perfect realizabilă, iar după câștigarea alegerilor locale de către echipa USL Alba va exista și voința politică. Așa cum au fost alocate zeci de milioane de euro pentru reabilitarea unei cetăți care acum este pustie, se pot găsi suficiente fonduri și pentru o sală dotată la cele mai înalte standarde sportive, unde să se poată juca baschet, handbal, volei, tenis de masă, tenis de câmp, etc,. Alba Iulia dispune de suficiente locații unde poate fi construită sala polivalentă, care a fost uitată în ultimii 20 de ani de reprezentanții puterii portocalii. De altfel sala polivalentă este unul din obiectivele pe care USL și le propune să le realizeze după alegeri.

În paralel cu atragerea de investiții noi la Alba Iulia și cu crearea de locuri de muncă pentru miile de șomeri din municipiu viitoarea administrație se va concentra și pe începerea demersurilor pentru proiectarea și construcția unei săli polivalente moderne. Pentru că cetățenii merită o asemenea sală, pentru că sportivii trebuie să beneficieze de un spațiu adecvat pentru competiții, pentru că noi toți merităm să avem o sală unde să putem merge la un concert sau la un spectacol.

Noi nu promitem marea cu sarea. Alții i-au amăgit pe oameni de ani de zile că vor avea o sală polivalentă în Alba Iulia, noi o vom face.

продвижение сайтапрограммы для взлома сайтов одноклассники

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

  1. Ba piticot ani de zile cat ai fost la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta n-ai vorbit si nu te-ai agitat sa faci ceva cand ai ajuns la ciolan si nu te-au lasata cei din PDL in Consiliul de Administrare a Spitalului ti-ai luat jucariile si ai plecat la PNL sa faci ma rog fapte mari , adica sa ajungi iar la ciolan ca nu te mai satura nimic parca ai avea doua guri , oricum rusine sa-ti fie pentru ce ai ajuns ce ai fost si ce esti , mi-e unul mi-e rusine ca cineva ca tine reprezinta Alba Iulia .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*