Călin Potor susține reducerea numărului de parlamentari și scăderea pragului electoral. „Trebuie să dăm o șansă ca reprezentativitatea să fie mai mare”

calin potorPrezent într-o conferință de presă care a avut loc la sediul PSD din Alba Iulia, deputatul Călin Potor a declarat că este de acord cu o reducerea numărului de parlamentari la 300 și cu scăderea pragului electoral, pentru a da șanse tinerei generații de a ajunge la Parlament.

„Trebuie să schimbă legea care să dea acces mai rapid, mai direct, a tinerei generații către funcțiile alese. Acest lucru se poate face prin scăderea pragului. O să avem discuții în cadrul grupului, o să avem discuții și cu colegii parlamentari, să găsim soluția. La prima vedere, mi se pare că această scădere a pragului crește șansa ca oameni din partide noi să ajungă în interiorul Parlamentului. Trebuie să mărim posibilitatea oamenilor de a face legi. Trebuie să dăm o șansă ca reprezentativitatea să fie mai mare”, a spus Potor.

În ceea ce-l privește, deptutatul PSD spune că „nu este legat de Parlamentul României” și că poate, oricând, să lase un tânăr, în locul său, pe lista de deputați de la următoarele alegeri. „Trebuie să reușim să ne pregătim oameni care să facă față”, spune deputatul. De asemenea, Potor a precizat și faptul că ar vrea ca fiecare deputat să aibă doar două mandate. Acesta a venit și cu câteva cuvinte care întăresc afirmația: „Dacă nu reușești să faci nimic în primii doi ani, nu o să reușești nici în nouă”.

Referitor la protestele din ultimele zile, Călin Potor a precizat că oamenii care au ieșit în stradă sunt nemulțumiți și de instituțiile administrative, nu doar de Parlament. „Rolul nostru, a deputaților, este acela de asculta ce spune strada, de a-i vedea dorințele și de a încerca să le punem în practică în Parlamentul României.”, sunt cuvintele deputatului legate de acest aspect

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*