Calin Potor: primarul din Alba Iulia a ajuns la ciclu…electoral

Primarul din Alba Iulia suferă de un sindrom ciudat. Se numește ciclu. Electoral desigur. Care vine odată la patru ani, cu trei luni înainte de alegeri. În acest an ciclul i-a venit ceva mai devreme, pentru că partidul portocaliu se aștepta ca alegerile locale să fie comasate cu cele parlamentare. Iar ei au crezut că până atunci numai bine mai termină de asfaltat niște străzi pentru a prosti din nou alegătorii. Și pentru că alegerile locale au loc la termen edilul din Alba Iulia a fost nevoit să iasă din bârlog și să renunțe la relaxarea pe care o visa în acest an.

În acest mandat, în cei aproape patru ani de zile, Mircea Hava a fost scump la vedere. Nu a putut fi văzut de albaiulieni. Pentru că preocuparea lui majoră, pentru că trebuie să recunoaștem că avut cel puțin o grijă mare pe cap, a fost de a verifica dacă banii direcționați în lucrările din Cetate ajung unde trebuie. Și au ajuns. Vreo 65 de milioane de euro. A fost de fapt singurul loc unde a fost ceva mai vizibil și nu a pierdut nicio ocazie de a se afișa alături ce firma căreia i-a închiriat Cetatea Alba Carolina la prețul unei garsoniere. În rest tăcere.

Hava a tăcut când s-a mărit TVA-ul, când au fost tăiate salariile, a tăcut și atunci când mii de firme din Alba au dispărut din cauza politicilor guvernamentale falimentare. În tot acești aproape patru ani de sărăcire a României primarul Mircea Hava a fost INVIZIBIL. Mărturie stau sutele de oameni care au așteptat cu orele să intre în audiență la mai marele orașului, dar care au renunțat când au constatat că stau degeaba pentru că primarul nu era la muncă. Sau miile de albaiulieni nemulțumiți că în zonele în care locuiesc administrația locală nu a făcut nimic în ultimii ani.

Și dacă tot vin alegerile baronul portocaliu nu se dezminte și face ce știe el mai bine: se laudă toată ziua cu lucrările pe care le face primăria. Așa au avut ocazia locuitorii municipiului să afle că mai avem primar, că nu suntem o localitate părăsită, chiar dacă realitatea de lângă noi ne demonstra exact acest lucru. La o analiză atentă putem observa că Hava a avut același comportament de fiecare dată când s-au apropiat alegerile. Se trezește brusc din letargia de trei ani și jumătate și începe să colinde orașul, să verifice lucrările, să dea interviuri jurnaliștilor și să promită marea cu sarea. Drept e că trezirea a fost neplăcută pentru că a fost dată de procurorii de la DNA Alba Iulia care l-au chemat să dea cu subsemnatul în calitate de ÎNVINUIT în dosarul cu subvențiile la transportul în comun. Dosar la care se adaugă alte încă câteva, astfel că de vreo două luni încoace primarul scrie la declarații cât nu a scris în toate mandatele adunate la un loc.

Dacă tot s-a trezit a început primarul să participe la tot felul de evenimente: acțiuni de împăduriri, târguri, expoziții, meciuri de baschet și altele, toate cu un singur scop. Cât mai multe voturi la alegerile din iunie. Foamea de voturi l-a făcut să meargă inclusiv la… bibliotecă! Dincolo de faptul că dintr-odată a coborât din birou pentru a sta de vorbă cu muritorii de rând, a descoperit că aceștia sunt nemulțumiți.

În acest oraș nu s-a făcut nimic, cu excepția Cetății bineînțeles. Atunci a început să promită. Bazinul olimpic va fi gata până în mai. Nici vorbă, pentru că inclusiv finanțatorul lucrărilor, adică Ministerul Dezvoltării Regionale, spune că acesta va fi terminat abia spre toamnă. Locuitorii municipiului Alba Iulia vor beneficia de condiții moderne de trai, canalizare, drumuri asfaltate. Povești. Canalizare se face, dar  nu pentru toată lumea. Iar drumuri la fel. Sunt cazuri în care în cartierele de la marginea orașului vor fi reabilitate câteva străzi. Nu toate, chiar dacă vorbim de străzi care nu au avut NICIODATĂ asfalt. Și lista promisiunilor deșarte poate continua cu ștrandul de la Schit care este în paragină, deși se spune de doi ani că va fi reabilitat, cu piața din Cetate care stă să se prăbușească peste comercianți și peste clienți pentru că administrația nu este în stare să amenajeze o piață modernă, cu sala polivalentă, pe care nu a vrut niciodată să o construiască, cu zona autogării care arată ca după bombardament.

Sunt foarte multe probleme în Alba Iulia care necesită o rezolvare urgentă. Prioritățile administrației sunt însă cu totul și cu totul altele. Spectacole, concursuri, acțiuni de promovare și alte manifestări electorale care vor fi plătite cu bani grei, UN MILION DE DOLARI, din bugetul local. Adică din banii noștri ai tuturor.

aracer.mobiвзломать wi fi для андроид

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*