Călin Gheorghe MATIEȘ, Senator PSD Alba: Amendament pentru modernizarea URGENTĂ a rețelelor electrice ale spitalelor din România!

Pentru încă o perioadă, mi se va mai arunca în ochi că sunt prea nou în politică și nu pot înțelege de ce PNL aruncă la gunoi planurile corecte ale PSD, iar PSD a făcut același lucru în trecut cu ceea ce propunea bine PNL. Știu că sunt încă mulți politicieni, care sunt captivi trecutului…

Pentru mine, însă, maternitatea Giulești, Piatra Neamț, Matei Balș plus celelalte 12 incendii care nu au ocupat prima pagină a ziarelor (Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman etc.) sunt un semnal de alarmă zilnic. Să nu uităm nici de incendiul din martie 2018 de la Spitalul Județean Alba Iulia!! Tragediile se pot întâmpla oricând și oriunde.

Știu: PSD nu a construit cele 7 spitale regionale! La fel cum PNL-PD-L și Băsescu au închis 67 de spitale prin deja celebra HG 345/31 martie 2011. Toată clasa politică este vinovată și responsabilă pentru situația de astăzi! Iar asta nu îi aduce din păcate înapoi pe cei care au murit în cel mai groaznic mod posibil…

Dar haideți să rupem lanțul acesta al politicii de doi bani și al indolenței! Las pe oricine să se împăuneze cu onoruri, doar să facem ceea ce trebuie făcut urgent! Spitalele nu se vor construi peste noapte. Dar rețelele electrice și investițiile necesare pentru a preveni noi incendii se pot face urgent! În fiecare spital existent unde se impune acest lucru!

Voi depune un amendament – pact pe sănătate: plan național prin care în termen de maxim 24 de luni, fiecare spital din țară să se doteze cu:

  1. Instalații de detecție monoxid de carbon, fum cuplate direct la un sistem automat de alertare la ISU!
  2. Refacerea și modernizarea instalațiilor electrice existente și suplimentarea de noi linii de transport energie electrică
  3. instalații automate speciale de stingere a incendiilor 

Dragi colegi parlamentari, puteți să mă contrați cum vreți, dacă numai atât suntem în stare. Dar VOTAȚI pentru siguranța spitalelor și pacienților noștri. Sângele lor este pe mâinile tuturor politicienilor! Cu partidul vostru veți trăi 5-10 ani…dar cu conștiința voastră veți trăi toată viața!

Prizele din spitalele României nu au culoare politică!

Călin Gheorghe MATIEȘ

Senator PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 30750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*