Bolile cronice și viața – II Mama Natura – Raza Soarelui și Ființa Umană

cormosVorbeam în nr. trecut, 20, despre începerea unui foileton legat de Starea Fizică și de Sănătate, prin comuniunea dintre Ființa Umană și Mama Natura. “Sunt doi medici pe planeta Pământ: Mama Natura și Ființa Umană. Cum acționează aceștia și prin cine!?! Mama Natură este sevă prin: Raza Soarelui, Aer și Apă, iar Ființa Umană: Trup, Minte și Suflet, trăiește și este cu adevărat manifestă prin: Hrana Vie, Mișcare și Odihnă. Mama Natură și Ființa Umană împreună cu și prin: Raza Soarelui, Aer, Apă, Hrana Vie, Mișcare și Odihnă se întrepătrund în nelimitate forme, care înseamnă viața și Iubirea, trăirea pe această planetă.” Pentru ca aceste două entități sublime să rămână în permanentă contopite, trebuie ca tu să înțelegi menirea ta pe Planeta Albastră. Așa cum celelalte trei puncte Cardinale Divine Universale: Mineralele, Vegetalele și Viețuitoarele și-au înțeles menirea și au rămas călăuză vieții, tot așa, și Ființa Umană este imperios necesar să revină pe orbită cu iubirea dată de un trup sănătos, o minte luminată. Astfel, permiți reînscăunarea a ceea ce este Sufletul manifest, și renaști în unicitatea și nelimitarea ta ca întreg, Ființa Umană: Trup, Minte și Suflet! Unești două mese pentru un ospăț cu viața, fericirea, bunăstarea, sănătatea, și marea sărbătorită, regăsită, Iubirea! La prima masă, picioare pavăză, patru la număr: Ființa Umană, Hrana Vie, Mișcarea și Odihna, la a doua, tot stabilă și întregitoare: Mama Natura, Raza Soarelui, Aerul și Apa!

În acest Univers, între altele presupuse, umila Raza Soarelui, pentru planeta Pământ, este un punct de plecare. De ce nu o prețuim? De ce trupul îi este potrivnic? De ce mulți nu știu, nu pricep, nu cred și nu sunt convinși că împreunarea zilnică cu Raza Soarelui este curată sănătate?

În concepția multor bătrâni, nu este bine ca ei să stea la Soare de loc,  pentru că au pielea slăbită, pentru că le afectează ochii, că au multi negi sau pete și fac cancer, etc. Nu vorbesc, nu-i învață nimeni despre expunerea la Soare, să o facă chiar  zilnic. De ce? Pentru că Educația și Experiența de viață, pentru viață, a fost precară, este slabă, învechită și luată după ureche, de ani și ani, de zeci de ani. Ce nu știu cei de vârsta a treia, nu stiu și nu pricep mulți, prea mulți, dintre cei ce reprezintă generația de mijloc, iar celor tineri nu le prea pasă! Halal rază de speranță!

Copile, citește și spune-mi și mie! Nepoate, citește, pricepe și povățuiește-mă și pe mine!    Am auzit de la o vecină, amândouă ascunse în cutiuțele noastre la bloc, că este bine să stai în fiecare zi, 20-30 minute, afară la Soare, și să-l cauți și iarna! Îmi spunea că sunt și altele bune dacă ies zilnic la plimbare și caut să merg în pas vioi, că pot, chiar dacă mi-e frică la început! Spunea că despre Mișcare îmi zice altă dată, dar să o fac de acum, de azi! Tot ea, mi-a spus că Soarele mă ajută, în contact cu pielea, să am vitamin D! Spune că este bună la multe, și nu trebuie să o mai cumpăr de la farmacie! Așa-i pe gratis! Și știi că nu am prea mulți bani! Zice că picioarele mele obosite și toate oasele mi se vor înzdrăveni, că dinții, ăia care-i mai am, vor rămâne sănătoși! Mai zice că-i bine la osteoporoza mea și la tensiune, și știi că am și reumă! O să-i spun și surorii mele, că are diabet și-i bine și pentru ea! Maică, de ce nu spun despre astea mai multe, la gazetă și la televizor!?! Să mai lase certurile și zăngănelile politice, și de peste tot, deoparte! Că noi avem nevoie de liniște, de sănătate, de o mâncare mai bună! Pe noi de ce nu ne mai iubește aproape nimeni!?! Ne-am închis și noi, ce-i drept, într-o cușcă de spini acasă, la bloc și, așa-i, nu mai ieșim nici noi în lume!  Am priceput că nu-i bine să stai mult la Soare, ca ăi tineri, dar așa o juma de oră zilnic este bine! Zice că vitamina asta este o minune, face bine și la cei care au astm, la gripă, la inflamațiile de la intestine! Spune că și la cancer! De știam, că uite fiul meu o murit așa, la mai puțân de șaizăci de ani! Zice că am uitat că, atunci când stau și eu pe un scaun la soare, șau prin parc, sau când mă duc la țară, Soarele mă face să mă simt fericită, să mă simt bine! Cică nu o să mai fiu tristă și stresată!

De acum încolo, cât oi mai trăi, în fiecare dimineață, o să-i mulțumesc Razei Soarelui că eu trăiesc și că ea-i cu mine!!! O să mă duc des la prietena mea, că are casă și curte, și o să stăm amândouă pe Soare, că așa zicea un vecin vechi de-al meu, că era ungur și nu știa să zică bine, și noi mai râdeam de el! Da o fost om bun!

Am mai aflat ceva, că trebuie șă mă duc să-mi iau ochelari de soare și să spun să fie din ăia cu protecție la radiațiile UV! Și că trebuie să-mi fie frică și de cancerul de piele dacă stau mai mult la Soare și să mă dau, atunci, cu niște loțiuni! Cică eu să mă feresc mai tare, că am fost blondă și am pielea mai albă! Mi-o scris pe hărtie că aia cu care să mă dau să fie cu factor de protective de minimum 15! Asta dacă stau la Soare, între orele 11 și 17 vara, mai mult de o jumătate de oră, așa cum ți-am mai spus! Eu îmi aduc aminte că, unii la televizor, au spus între 10 și 16! Se mai încurcă și se mai contrazic și specialiștii ăștia! Unii spun că nu-i bine de loc între aceste ore, alții că poți să stai o jumătate de oră în fiecare zi! O fi cumva bine, dar îi tot cam pe acolo! Important este să fac ce am auzit și să încep să mă educ! Îi bine să înveți mereu, că lucrurile se schimbă! Zău că-i așa! O zâs ceva și de ADN, am mai auzit eu la televizor de asta, de leziuni și de imunitate, da n-am înțăles prea bine! Maică, învață-mă să mă uit și eu pe internetul ăla și adu-mi și niște cărți cu lucrurile astea, că-s bune!

No, ne vedem în foiletonul următor!

Nu vorbesc despre tine, vorbesc cu tine! FII! Frică. Iubire. Iubire!

Dumitru Radu Cormoș – Dumidalba

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*