Boghicevici, primul ministru din cabinetul Ungureanu care a vizitat judetul Alba

Prefectul Stefan Bardan a avut, vineri, o întâlnire Claudia Boghicevici, noul ministru al muncii, familiei şi protecţiei sociale şi de altfel primul ministru din noul Cabinet care soseşte în judeţul Alba. La întâlnire a participat şi doamna Rodica Andronescu, secretar de stat, preşedinte al ANOFM. „Mă bucură vizita în judeţul nostru a noului ministru al muncii. Instituţia Prefectului este pregătită să contribuie cu eficienţă la realizarea obiectivelor din programul de guvernare a noului Cabinet”, a declarat Stefan Bardan.

Claudia Boghicevici, a facut o vizita si la OIR POSDRU CENTRU.

„Am vrut sa ii cunosc pe oamenii care muncesc direct pentru absortia fondurilor europene, pentru ca orice decizie sau masura luam noi la centru, realizarea ei depinde de acestia. Obiectivul principal al ministerului, al Autoritatii de Management si al fiecarui OIR  este reluarea platilor pe POSDRU. Stiu ca in teritoriu se duce intotdeauna greul muncii, iar noi avem acum o sarcina extrem de dificila. Stiu ca planeaza multe suspiciuni asupra POSDRU, insa oamenii trebuie lasati sa isi faca treaba ca sa poata remedia intr-un timp record, mijlocul lunii martie, toate probleme semnalate de Autoritatea de Audit. De aceea, verificarea suspiciunilor a inceput deja, Corpul de Control al ministerului deja este plecat in teritoriu”, a declarat Boghicevici.

Claudia Boghicevici a precizat ca AM POSDRU va intocmi, foarte curand, o lista cu toate proiectele neperformante si beneficiarii care au accesat fonduri europene, fara sa atinga indicatorii stabiliti. In acest sens, AM POSDRU va semna in perioada urmatoare un protocol cu Ministerul Justitiei. Totodata, Claudia Boghicevici a asigurat de tot sprijinul Departamentul de Lupta Antifrauda si Oficiul European de Lupta Antifrauda, pentru orice actiune de verificare.

Ca sa se corecteze pana la mijlocul lunii martie deficientele semnalate de Comisia de Europeana, prin Raportul de Audit,  ministrul muncii a cerut si angajatilor OIR POSDRU CENTRU sa respecte termenul de 45 de zile pentru procesarea cererilor de finantare, sa posteze pe site zilnic proiectele care se afla in plata, sa semneze declaratiile pe proprie raspundere, ca nu au oferit si nu li s-a cerut, direct sau indirect, foloase necuvenite, sa redeschida biroul de sprijin (help-desk-ul) cel mai tarziu la 1 martie.

дизайн продвижение сайта раскруткапрограмма взлома одноклассников онлайн

Despre Redacția ProAlba 38048 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*