Blaj| Peste 500 de persoane au participat la Marșul pentru Viață

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 31 martie 2024, s-a desfășurat Marșul pentru Viață în municipiul Blaj. Derulat sub genericul „Construim împreună pentru viață”, evenimentul a reunit participarea a peste 500 de clerici, credincioși și elevi de la școlile blăjene. Participanții au mărșăluit pentru viață, pentru dreptul la viață al copilului nenăscut, pentru mame și pruncii lor. După ce au rostit împreună rugăciuni, aceștia au parcurs traseul: Biserica Grecilor (Piața 1848) – strada Astra – Bulevardul Republicii – Bulevardul Eroilor – Strada Gării – biserica parohiei Blaj-Sfânta Maria.

În locașul de închinare, părintele protopop Ovidiu Pop a dat citire mesajului adresat participanților la Marșul pentru Viață de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu. Pe această cale, părintele protopop a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicare și participare, un număr însemnat de clerici și cadre didactice de pe raza administrativă a protopopiatului Blaj fiind prezenți la acest eveniment. În continuare, a fost susținut un frumos program artistic alcătuit din cântece și pricesne, coordonat de prof. Alexandra Băcilă.

Mesajul principal al întâlnirii a fost acela că femeile nu cuceresc lumea, ele o nasc, așa cum a rânduit Dumnezeu. Noi, ceilalți vrem să clădim un loc sigur în care femeile să nască pruncii, să-i crească, să-i iubească și să-i dăruiască Creatorului. La final, părintele protopop Ovidiu Pop a mulțumit tuturor voluntarilor pentru implicare și i-a invitat pe toți cei prezenți să reflecteze atent asupra tuturor celor prezentate.

Suntem chemați să „construim împreună pentru viață”. Acesta este sloganul Marșului pentru Viață din România în anul 2024. De asemenea, acesta este și mesajul Imnului pentru această ediție a Marșului, pe care organizatorii acestui eveniment de la Iași l-au compus și l-au interpretat. Iată câteva versuri care alcătuiesc refrenul: „Construim pentru viață / Putem fi o speranță / Pentru mamă și copil / Cu un viitor fragil. / Construim un loc frumos / Pentru tot omul duios / Pentru zâmbetul senin / Al fiecărui chip divin”.

Pr. prof. Ştefan Cătăuţă

Despre Redacția ProAlba 37533 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*