Biroul Electoral de Circumscripție Alba a decis că ștampilele de control greșite pot fi utilizate, deoarece erorile materiale nu influențează procesul electoral

prefecturaÎn data de 10.12.2016, Instituția Prefectului – județul Alba a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 – județul Alba cu privire la faptul că, pentru un număr de 390 de secții de votare din Circumscripția electorală nr. 1 județul – Alba, ștampilele de control au fost confecționate cu amprenta eronat tipărită în ceea ce privește numărul circumscripției, fiind inscripționate corect celelalte elemente de identificare, respectiv numărul secției de votare,  mențiunea P, anul 2016 și JUDEȚUL ALBA.

Ținând cont de precizările transmise de către BIROULUI ELECTORAL CENTRAL  și comunicate prin adresa nr. 807/C din 10.12.2016, care apreciază ,,că eroarea în ceea ce privește numărul circumscripției de pe stampilele de control distribuite către birourile secțiilor de votare de la nr. 51 până la nr. 440 este o eroare materială care nu este de natură a influența  procesul electoral, BIROUL ELECTORAL DE CIRCUMSCRIPȚIE NR.1 – JUDEȚUL ALBA a emis Decizia nr.33/2016.

Prin această decizie se constată că ștampilele de control distribuite către birourile secțiilor de votare de la nr. 51 până la nr. 440 inclusiv, au fost confecționate cu amprenta eronat tipărită în ceea ce privește numărul circumscripției, care potrivit Anexei nr. 1 la Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare și Anexei 4 la Hotărârea Autorității Electorale Permanente nr. 29 din 07.09.2016 trebuie să fie nr.1 însă, faptic pe ștampilele de control distribuite către birourile secțiilor de votare de la nr. 51 până la nr. 440, au fost amprentate în mod eronat cifre de la nr.2 la nr.78 (78 fiind numărul total al unitaților administrative-teritoriale din județul Alba).

În concluzie Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 – județul Alba,a decis că ștampilele de control pot fi utilizate în mod corespunzător, deoarece erorile materiale menționate anterior nu influențează procesul electoral.

Instituția Prefectului-Județul Alba

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*