Beat și fără permis, un șofer din Alba a refuzat recoltarea de mostre biologice. Cazul său a ajuns în atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 25.01.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat cercetat în stare de reținere pentru săvârşirea infracţiunilor de:

conducere a unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. 1 C.pen. și

– refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice prev. de art. 337 C.pen.,

totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.pen.

Ulterior, în aceeaşi dată, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii:

  1. a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi la Poliția Municipiului Alba Iulia ori de câte ori este chemat;
  2. b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu privire la schimbarea locuinţei;
  3. c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigații Criminale, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; 2

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Din actele de urmărire penală efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Blandiana din jud. Alba şi de procurorul din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Alba Iulia a rezultat suspiciunea rezonabilă că: 

În seara zilei de 24.01.2021, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a condus un autoturism pe un drum public din localitatea Blandiana, cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior inculpatul a refuzat recoltarea de mostre biologice.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia

 

 

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*