Un bărbat din Ighiu a fost înșelat cu suma de 7500 lei de către un „avocat”

La data de 24 ianuarie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 63 de ani, din comuna Ighiu, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile a fost victima unei infracțiuni de înşelăciune. Din primele cercetări efectuate de poliţişti, a rezultat că victima a fost sunată de un individ care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a spus că o rudă de-a sa a provocat un accident rutier în urma căruia a decedat un copil de 8 ani. Apelantul i-a solicitat bărbatului suma de 2.500 de euro, pentru a-i reprezenta ruda. Păgubitul a dat crezare apelantului şi a expediat printr-un serviciu de transfer rapid, suma de 7.500 de lei. Ulterior victima şi-a dat seama de faptul că a fost înșelată şi a anunţat poliţia. Poliţiştii din Alba Iulia efectuată cercetări în vederea identificării autorului, tragerea acestuia la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă cetăţenilor:

– Fiţi sceptici atunci când sunteţi sunaţi de persoane necunoscute care vă solicită sume de bani în contul unor aşa zise servicii sau care vă solicită date cu caracter personal.

– Verificaţi veridicitatea situaţiilor prezentate şi adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*